Futásnál hogyan éritek el, hogy ne dörzsölődjön ki a mellbimbótok? Leragasztjátok?
Nemrég kezdtem futni, de az a gondom, hogy már 2-3 km után kidörzsölődik a mellbimbóm. Olvastam, hogy leragasztják. De mivel? Sebtapasz? Leukoplaszt? Nekem szőrös a mellkasom, hogy szedem le utána?
Olvastam, hogy vazelin, de nem akarnám összekrémezni a pólót, egyszer próbáltam, de nem jött ki belőle, foltot hagyott.
Na, a sok idióta... férfi vagyok, futás mellett kondizom van mellizmom, de a sok futás miatt szálkás vagyok, ahogy kell (szóval nem férficsöcsöm van :-D), csomó maraton és ultramaraton van a hátam mögött. A mellbimbó kidörzsölődés problémája néha nálam is jelentkezik. Sőt, ismerettségi körömben sokak szenvednek ettől, pedig mindenki többszörös ironman és/vagy ultrafutó. Nem vagy egyedül. :)
A meleg, izzasztó és hideg esős időben súlyosabb, és a dryfit, szintetikus anyagú pólókban szintén rosszabb. A mellbimbó leragasztása és pamutpólók segítenek, vagy lehet futni meztelen felsőtesttel is. Krémekről én is hallottam, de nem volt gusztusom kipróbálni.
köszönöm az értelmes kommenteket, egyelőre nem veszélyes a dolog, de tartok attól, hogy hidegben rosszabb lesz.
Na majd még próbálkozok és írok, ha jutok valamire, kösz
ígéretemhez híven az általam eddig legjobbnak tartott megoldás:
leragasztás, de nem durva ragasztóval, hanem bőrbarát verzióval. Van a Leukoplastból is Leukosilk néven, valamivel olcsóbb volt a Hartmann Omnisilk.
1.25 cm szélességűt választottam, a 6 méteres hossz elég sokáig elég lesz, ötszáz Ft körül volt az ára. Ebből egy kis két centis darabkával le lehet ragasztani, pár km alatt nem esett le, utána a normál sebtapaszhoz képest viszonylag könnyű leszedni. Jó, ez sem kellemes, a szőröd ebbe is beleragad, de azét nagyon fájdalmasnak nem mondanám.
Szóval én megmaradok ennél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!