Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Jó ez az edzésterv?

Jó ez az edzésterv?

Figyelt kérdés

Egészségfenntartás és javítás céljából találtam ki ezt az edzéstervet, jobban mondva heti mozgásprogramot.

Kardió és izomerősítő naponta váltakozva, egy nap kardió, egy nap súlyzózás. Minden reggel/este 10-10 perc jóga.

Kardió nálam a futást jelenti, 40-50 perc kb 120-150 pulzussal, az aerob zónában. A kardió-val a szív/vérkeringés edzése a célom, nincs sok súlyfeleslegem, ezért a zsírégetés nem érdekes. De a vérnyomásom kissé alacsony amin javíthat ez a mozgásforma.

H, Sze, P: kardió

K, Cs, Szo: izomerősítés, mindig másik izomcsoportra

V: pihenőnap, futás helyett lassú tempójú úszás

2013. júl. 21. 09:05
 1/4 A kérdező kommentje:
35/F
2013. júl. 21. 09:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Jó, de a 150-es pulzus már nem aerob zóna.
2013. júl. 21. 09:27
 3/4 A kérdező kommentje:

Látom te híres ember vagy itt. :)

Igazából a kardió lenne a fontosabb nekem, mert néha zavaróan alacsony vérnyomásom. A futástól remélek javulást.

Azt nem tudom, hogy a szív/keringés egészséges edzéséhez milyen tempóval kell futni. A 40-50 percet fussam le egyenletes tempóban az aerob zónában, vagy be kell iktatni anaerob sprinteket?

A másik ami nem világos, mennyi az optimális edzésidő alkalmanként? Már ha van ilyen. Szokták írni, hogy legalább 30-40 percet kell futni, nem tudom van e ennek értelme.

Vagy súlyzózásnál, mennyi ideig kell végezni, hogy értelme legyen?

2013. júl. 21. 13:29
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Több módszer is jó lehet, de az intervallum kardio eléggé megedzi a szív- és érrendszert, tehát kb 20 perces váltakozó intenzitású edzés kellene. A súlyzós edzésnél bőven le lehet edzeni 1-1,5 óra alatt. Izomcsoport felosztástól is függ.
2013. júl. 21. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!