Jó ez az edzésterv?
Egészségfenntartás és javítás céljából találtam ki ezt az edzéstervet, jobban mondva heti mozgásprogramot.
Kardió és izomerősítő naponta váltakozva, egy nap kardió, egy nap súlyzózás. Minden reggel/este 10-10 perc jóga.
Kardió nálam a futást jelenti, 40-50 perc kb 120-150 pulzussal, az aerob zónában. A kardió-val a szív/vérkeringés edzése a célom, nincs sok súlyfeleslegem, ezért a zsírégetés nem érdekes. De a vérnyomásom kissé alacsony amin javíthat ez a mozgásforma.
H, Sze, P: kardió
K, Cs, Szo: izomerősítés, mindig másik izomcsoportra
V: pihenőnap, futás helyett lassú tempójú úszás
Látom te híres ember vagy itt. :)
Igazából a kardió lenne a fontosabb nekem, mert néha zavaróan alacsony vérnyomásom. A futástól remélek javulást.
Azt nem tudom, hogy a szív/keringés egészséges edzéséhez milyen tempóval kell futni. A 40-50 percet fussam le egyenletes tempóban az aerob zónában, vagy be kell iktatni anaerob sprinteket?
A másik ami nem világos, mennyi az optimális edzésidő alkalmanként? Már ha van ilyen. Szokták írni, hogy legalább 30-40 percet kell futni, nem tudom van e ennek értelme.
Vagy súlyzózásnál, mennyi ideig kell végezni, hogy értelme legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!