Mennyi idő alatt lehet fejlődni futásban?
Régebben (tavaly, tavalyelőtt, két éve) évi kb. 20 alkalommal futottam (mellette mozogtam mást is, szóval nem ez a max. mozgás/év). 7 perces kilométerekkel kb. 3,5-4 km-t bírtam megtenni a harmadik év (tavaly) végére.
Idén heti kétszer próbálok futni. 6 perces kilométereket próbálok elérni, szóval a tempón javítok. Viszont így 2 km után félhulla módjára dőlök ki. Néha sikerül a 3 km, de csak néha...
Kb. októberig mit fogok ezzel elérni? Mondjuk a 20 p-fél óra futást szeretném elérni ezzel a tempóval is, amit tavalyig a lassúval már sikerült.
Aki gyorsan fut, vagy egy teljes órán át is bír futni, vagy olyan halkan vesz levegőt, hogy nem is hallani, azok kemény edzéssel érték el? Például 5-10 éve majdnem minden nap futnak? Mert ha igen, akkor nem aggódom. :D
Nem célom az ő babérjaikra törni, mert akkor azzal kezdeném, hogy én is csak futnék, nem mozognék mást is.
Csak állóképesség-javítás és a testmozgás előnyeinek elérése a célom.
20/L
Lehet, tényleg nem vagyok egészséges. :D
Én is kb. 1,2-2 km-rel kezdtem, 17 évesen. 18 évesen ment a 2,5-3; 19 évesen 3, 3,5, néha 4; most, 20 évesen hajtok a tempóra, így 2-3 is nehezen megy. Vagy úgy érzem, nincs több energiám, és a mentő fog elvinni, vagy görcsöl valamim...
Amikor alig bírtam, a legelején, akkor úgy csináltam, hogy 8 perc, pihenő, 5 perc. Aztán egyszer csak az a 13 perc ment egyhuzamban.
Most is elkezdtem, hogy a 2 km után, ahol az időre hajtok, próbálok még legalább 1 km-t, ahol csak a távra hajtok.
Én néha bringázom, de kéthetente egyszer kb. átlagosan; úszom kb hetente egyszer, és futok heti kétszer. De nyáron azért három mozgás kijön egy hétre, ha nem 4-5. Iskolaidőben nehezebb rávennem magamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!