Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt lehet fejlődn...

Mennyi idő alatt lehet fejlődni futásban?

Figyelt kérdés

Régebben (tavaly, tavalyelőtt, két éve) évi kb. 20 alkalommal futottam (mellette mozogtam mást is, szóval nem ez a max. mozgás/év). 7 perces kilométerekkel kb. 3,5-4 km-t bírtam megtenni a harmadik év (tavaly) végére.

Idén heti kétszer próbálok futni. 6 perces kilométereket próbálok elérni, szóval a tempón javítok. Viszont így 2 km után félhulla módjára dőlök ki. Néha sikerül a 3 km, de csak néha...

Kb. októberig mit fogok ezzel elérni? Mondjuk a 20 p-fél óra futást szeretném elérni ezzel a tempóval is, amit tavalyig a lassúval már sikerült.

Aki gyorsan fut, vagy egy teljes órán át is bír futni, vagy olyan halkan vesz levegőt, hogy nem is hallani, azok kemény edzéssel érték el? Például 5-10 éve majdnem minden nap futnak? Mert ha igen, akkor nem aggódom. :D

Nem célom az ő babérjaikra törni, mert akkor azzal kezdeném, hogy én is csak futnék, nem mozognék mást is.

Csak állóképesség-javítás és a testmozgás előnyeinek elérése a célom.

20/L

2013. júl. 14. 10:09
 1/2 Taticsa válasza:
Szia! Én kb. három hónapja futok.Heti egyszer járok.(Mellette heti egyszer bringázok is-25 km-t) Először 1,2 km-t sikerült- és majd meghaltam.De szépen fokozatosan egy-két körrel növelve már 8 km-nél tartok, amit kb. 45 perc alatt futok le. Szerintem ne azt nézd hány perc alatt megy a km, hanem találd meg azt a tempót, amivel még nem köpöd ki a tüdőd, és amikor már úgy érzed nem bírod tovább, fuss még egy kört(közben én mindig azt mondogatom magamban, hogy bármikor megállhatnék- és ez visz előre :)
2013. júl. 14. 15:21
 2/2 A kérdező kommentje:

Lehet, tényleg nem vagyok egészséges. :D

Én is kb. 1,2-2 km-rel kezdtem, 17 évesen. 18 évesen ment a 2,5-3; 19 évesen 3, 3,5, néha 4; most, 20 évesen hajtok a tempóra, így 2-3 is nehezen megy. Vagy úgy érzem, nincs több energiám, és a mentő fog elvinni, vagy görcsöl valamim...

Amikor alig bírtam, a legelején, akkor úgy csináltam, hogy 8 perc, pihenő, 5 perc. Aztán egyszer csak az a 13 perc ment egyhuzamban.

Most is elkezdtem, hogy a 2 km után, ahol az időre hajtok, próbálok még legalább 1 km-t, ahol csak a távra hajtok.

Én néha bringázom, de kéthetente egyszer kb. átlagosan; úszom kb hetente egyszer, és futok heti kétszer. De nyáron azért három mozgás kijön egy hétre, ha nem 4-5. Iskolaidőben nehezebb rávennem magamat.

2013. júl. 14. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!