Testsúly kilogrammként mennyi fehérjét és szénhidrátot kell bevinni a szervezetbe?
Tehát most vagyok olyan 65 kilogramm, kb 8-9 hónapja edzek, tehát mondhatni inkább szálkás vagyok. Tömegnövelés céljából mennyi az a minimális mennyiség amit be kell vinnem fehérjéből és szénhidrátból napi szinten? Most a nyár miatt könnyebben is tudom tartani az étrendem, csak ezzel vagyok most kételybe.
Előre is köszi!
A nyár miatt éppen hogy nehezebb tartani az étrendet, mert kisebb az étvágy. 2-2,5ttskg fehérje és 5-6ttskg ch mehet, illetve 1ttskg telítetlen zsír. És fontos az időzítés, meg hogy milyen minőségű a táplálék:
fehérje: csirkemell(!), pulykamell, hal, marhahús.
ch: TK kenyér-és tészta, rizs(!), barna rizs
napi 6-7 étkezés kell, 2-3 óránként egyél.
1. étkezés: zabpehely, gyors fehérje (protein vagy tojás)
utolsó étkezés: túró, cottage cheese, kazein fehérjepor. (a kazein lassan szívódik fel, ezért jó este)
rost: sok zöldség
Meg nagyon fontos kiegészítő a multivitamin. (pl. mega daily one plus) Illetve edzés után vagy reggel tejsavó fehérje (izolátum), illetve edzés után mehet még 1ttskg gyors ch. (dextróz, szőlőcukor)
Aha köszi szépen!
Hát sajnos nem tudok nagyon beruházni fehérjékre, vagy szénhidrát étrenkiegészítőkre így csak marad a szilárd kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!