Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A wing-tsunban nagyjából...

A wing-tsunban nagyjából menny idő alatt (hónap, év) tudok eljutni arra a szintre, amikor már az önvédelemben, az utcán is tudom alkalmazni a tanultakat?

Figyelt kérdés
Erre a kérdésre elsősorban wing-tsunosoktól várnám a válaszokat! Ti mennyi idő alatt jutottak el olyan szintre, amikor úgy éreztétek, hogy tudtok valamit?

2013. júl. 2. 22:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én már a második edzésen rájöttem.
2013. júl. 3. 22:03
 12/17 anonim ***** válasza:
Egyébként az igazi wingtsunban nyilván nem sz.ar az ütéstechnika. Hogy valahol nem úgy tanítják ahogy.. hehe, ez bárhol lehetne. Érdekes, hogy box edzéseken még a legkisebb faluban is általában jól tanítanak ütni. Így kell mindenhol csinálni, de manapság nem akkora divat a minőség, amikor az emberek úgyis lejárnak és fizetnek a sz.ar edzésekért. Kamu karate edzésért, flabélosért.. így leromlik a színvonal. Senki sem ellenőrzi..
2013. júl. 3. 23:27
 13/17 anonim ***** válasza:
Hát mert boxon sparringolnak rendesen és kijön, hogyha sántít valami. Itt meg ha nagy ritkán van valami szabad jellegű dolog, akkor sem lehet nagyon változtatni, mert mindenki azt hiszi, hogy az úgy tökéletes. Ha valami soha nincsen tesztelve, arról nehéz megmondani, hogy működik-e. Egyébként itt most csak a leung ting féle vingcsunról volt szó. Ő tett bele ilyen furcsa dolgokat. Nyilván vannak olyan ágak, ahol nem gányoltak szét mindent. Csak lt értett legjobban a marketinghez és így ez terjedt el leginkább.
2013. júl. 4. 07:25
 14/17 anonim ***** válasza:

Szopacs.

Egy harcművész nem teszteli magát küzdősport sparringokon? Akkor az már nem a gyakorlatias dolgok miatt tanul, ennyi.

Egyébként kimért, óvatos (nem full kontakt) sparringnál is egy felkészült edző, aki nem 10 éve kezdett tanulna aztán már edzéseket tart az látja ha a keze alatt valamit sza.rul csinálnak, és ki tudja javítani, szerintem.

Emellett meg gyakorolni kell a küzdelmet, erre én sem tudok mást mondani.. el kell menni boxolókhoz, aztán megnézni hogy én is tudok-e ütni vagy csak chipmunk boxolok..

2013. júl. 4. 08:32
 15/17 anonim ***** válasza:

Most írok egy kis igazságot.

Kb egy Magyarországi edzés alatt: 3 év alatt és akkor van cdak így is esélyed ha nem tanul valamim más küzdősportot vagy harcművészetet a támadó.

Egy jó másik stílusú kung fu-s vagy egy bokszos cigány megesz.

2013. júl. 8. 14:43
 16/17 anonim ***** válasza:

Most láttam egy 12-13 éves rokonomat aki 1,5 éve wingchunozik Németországban.

Jó, nem képzett hozzá hogy megvédje magát ha bántanák. De még gyerek, szerintem ügyes lesz, ha folytatja. Gyereket úgy látszik nem tanítanak annyira komolyan, meg kevés az edzésideje hetente, de jó ez a stílus ha jól csinálnák.

2013. júl. 8. 15:04
 17/17 anonim válasza:
50%

1év alatt simán el lehet sajátítani olyan szinten hogy utcán is tudod használni.

De csak akkor ha van kivel edzened.

Mármint én pl egy thai boxos haverommal szoktam edzeni a normál edzésen kívül és rendkívül hasznos.

Ha nem küzdesz más irányzatok képviselőivel akkor sokkal tovább fog tartani szerintem.

Mivel vannak kung fu társaim akik sokkal régebb óta csinálják és mégsem olyan ügyesek mert nem értik egy igaz harc lemenetelét.

2013. júl. 8. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!