Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Diéta alatt ez normális?

Diéta alatt ez normális?

Figyelt kérdés
Amióta diétázom, precízen, pontosan, azóta megy a hasam. Fehérje+zab, tojás, csmell, zöldségek, magok, vitamin, víz, túró, edzés után fehérje, ezek a napi beviteleim. Lassan 2 hónapja megy a hasam, nem rohanok wc-re, hanem híg, ritka ha kicsit is összeáll. Bocs ha zavaró a téma. De fontos lenne tudnom, hogy ez normális-e, másnál is volt/van ilyen, mi lehet az ok?
2013. máj. 23. 08:03
1 2
 1/14 Bocipók ***** válasza:
100%

Nem tudom miből van a fehérjepor és a diéta előtt szedted-e, akkor volt-e gond.

Tesóm pl. folyton felfújódott tőle és néha neki is volt hasmenése.

Nézd meg az összetételét, van aki a szóját nem bírja emészteni, van akinek ez a tejfehérje/tojásfehérje mennyiség már túl sok. Nem utolsó sorban gondot okozhat a benne lévő édesítőszer.

2013. máj. 23. 08:23
 2/14 anonim ***** válasza:
Így van, nem mindenki tolerálja a fehérjében lévő kevés tejcukrot, édesítőket, illetve a sok fehérje alapból is okozhat emésztési gondokat egyeseknél. Ez egyénfüggő.
2013. máj. 23. 08:27
 3/14 Dogmatix91 ***** válasza:
Egyébként nem normális sose a hasmenés, de ha tényleg mindenből kellő/normális mennyiséget eszel akkor valószínűleg a fehérjével lesz a gond. Magokból mennyit eszel? Mert esetleg még az abban lévő olajok okozhatnak hasmenést, de ahhoz elég sokat kell enni. Mióta kajálsz normálisan? Gondolok itt arra, hogy 2 hónapja még mekis kaján meg pizzán éltél és egyből belecsaptál a lecsóba a diétával, vagy azért már egy ideje tisztán kajálsz?
2013. máj. 23. 08:36
 4/14 A kérdező kommentje:

Az egyik fehérjétől nagyon felfújódtam. Amióta másikat eszem ez a problémám megszűnt, viszont hasmenésem van. A mostani: [link]

Magokból 50-80 g-ot eszek. Nő vagyok, 55kg.

Előtte is normálisan ettem, csak nem diétásat. Tehát gyümölcsök, teljes kiőrlésű dolgok, aszalt gyümölcsök, csírák, sajt, zöldség.

Ami most más: ennyi húst sosem ettem, mint most, voltak olyan hónapok, hogy egyáltalán nem ettem húst, halat sem. Túrót szintén csak ritkán, de sajtot viszont szinte minden nap, tehát a tejtermék az ott volt előtte is.

Sosem volt szorulásom, normális volt az emésztésem, inkább puha. BOCS a részletesért. Most viszont totál híg!

Nem éltem Mekin, nem ettem fehér cukot csak ha vendégségben volt az ételben. Itthon nyers nádcukor vagy sztívia, méz az édesítő. Persze volt 1x-1x pizza, de összességében az étrendem egészségesnek mondom.

Most viszont elegem van. :(

2013. máj. 23. 09:17
 5/14 anonim ***** válasza:
Most egy pár hétre menjen kevesebb fehérje és nézd meg, hogy így javul e a helyzet.
2013. máj. 23. 09:22
 6/14 A kérdező kommentje:
Belegondolva az egyetlen új dolog az életemben, az arányokat leszámítva, a fehérjepor. Meg az állandó esti túróevés. Kipróbálom, hogy a port hagyom el teljesen. Viszont akkor mit egyek edzés után?
2013. máj. 23. 09:40
 7/14 anonim ***** válasza:
Pl sült vagy főtt tojást. A szilárd kaják közül még ebben van a leggyorsabb felszívódású fehérje.
2013. máj. 23. 09:42
 8/14 Dogmatix91 ***** válasza:
100% WPP-től nekem is megy néha a hasam egyébként. Alapból gyors az emésztésem, ebben meg még emésztőenzim is van, szóval ha neked is az átlagnál gyorsabb az anyagcseréd akkor simán lehet, hogy ez lesz a ludas.
2013. máj. 23. 10:25
 9/14 A kérdező kommentje:

Igen, alapból gyorsabb az emésztésem, gyerekkorom óta. Ajánlanál valami másfélét Dogmatix91 ami neked is jobban bevált? Persze mindenki ajánlásának örülök.

Montez a tojás rendben lenne, ha nem lenne az a női hiúságom, miszerint a sok tojás okozza az extrán büdi a gázosodást. A reggeli tojás is épp elég.

2013. máj. 23. 10:35
 10/14 Dogmatix91 ***** válasza:
Nekem a Full Force Whey Proteinjétől nem volt ilyen problémám, viszont annak nem ilyen jó a fehérjetartalma. A 100% Whey Proteintől sem ment a hasam, úgy tudom ez kb. csak annyiban különbözik a 100% Whey Protein Prof. tól, hogy nincs benne emésztőenzim. Nagyon úgy tűnik, hogy nekem a miatt szokott menni (ráadásul én ki is pattogok tőle), úgyhogy érdemes olyan után nézni amiben nincs. Sokan dicsérik a Myprotein termékeit is, de én még nem próbáltam.
2013. máj. 23. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!