Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Nem gondolatatok még arra,...

Nem gondolatatok még arra, hogy a mindenféle diéta helyett lehetne mindenből enni normális adagot és az edzésen kívül sem lustálkodni, és akkor nem lennének súlyproblémák?

Figyelt kérdés
A kérdés úgy ötlött fel bennem, hogy rengeteg ismerősöm eszi a csak tk. dolgokat, zöldségen, csirkemellen, halon élnek, amit persze szigorúan zsír nélkül készítenek el, vagy valaki által jónak kiáltott zsírokat használnak, leedzik a napi 2 órát is, mégsem nagyon fogynak, vagy mondjuk leadnak 10-et, aztán visszahíznak, stagnálnak, szenvednek, nem keveset kiadnak ilyen-olyan diétás kajákra...
2013. ápr. 23. 21:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%

De megmondtad a tutit!

Fogadok valami 18 alatti gyerek vagy, még ezerrel pörgő anyagcserével és fogalmad sincs, hogy mit jelent az, amikor a hormonok illetve az öregedéssel járó lassuló anyagcsere miatt sokkal jobban oda kell figyelned az étkezésedre már csak azért is, hogy a súlyodat tartsd 10-12 órai irodai munka és család mellett... nemhogy odafigyelés nélkül még fogyj is.

2013. ápr. 23. 22:02
 2/14 anonim ***** válasza:
40%
Ha az ilyen egyszerű lenne, nem lenne kövér ember...
2013. ápr. 23. 22:10
 3/14 A kérdező kommentje:

Nem vagyok 18 év alatti gyerek pörgő anyagcserével, tehát tippelőset pénzben inkább ne játssz.

Én azért írtam ezt le, mert ezt látom. Ilyen-olyan kúra, ennyi meg annyi ezerért kilófaló liszt, grammra kiszámolt ez-az, mégis a 90% nem fogy le úgy, ahogy szeretne.

2013. ápr. 23. 22:20
 4/14 anonim ***** válasza:

A legtöbb ember genetikája nem toreláns a mai kajákhoz, és ezért hízik folyton.

Barátnőmnél pl kiderült, hogy a lisztes termékeket elraktározza a szervezete, ha egy dekát eszik azt is. Szóval mióta azt nem kihagyja normális az alakja.

És még sorolhatnám.

2013. ápr. 23. 22:42
 5/14 anonim ***** válasza:
57%

Akkor mi vagy? 30 feletti ülőmunkát végző családos nő?

Te látod, én tapasztalom.

"edzésen kívül sem lustálkodni"

Ezt mégis hogy gondoltad? Mikor és hogyan?

3 órát ingázom, napi 8-12-t dolgozom. Ez alatt az idő alatt max. annyi mozgást tudok beiktatni, hogy WC-re gyalog megyek, nem pedig vitetem magam.

A 2 óra edzés szépen hangzik. Az átlag örül, ha fél órát be tud zsúfolni a napjába.

Nem vagyok kövér, de ilyen élet mellett NEM lehet "normálisan" étkezni, mert az elhízással jár.

2013. ápr. 23. 22:43
 6/14 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező!

Sz.ar utat választanak, ami annyira jó mint amit tapasztalsz is rajtuk. Jól látod.

De amit te írsz, az is kb. hasonló hatékonysággal kecsegtetne. Én azt támogatom, hogy az ember igazi ételt egyen, így elméletileg a mérték a gyomor természetes befogadó képessége, és ennyi.

Más kajákkal mi a mérték? Ha valaki cukrot eszik, kenyeret eszik, akkor mi a mérték? Az INBÉ ? Ugyan már.. rengeteg ember eszik mértékkel, mértékkel sz.art. Úgy is néznek ki, mérsékelten. Mérsékelten jól, vagy mások úgy mondanák mérsékelten sz.arul.

2013. ápr. 24. 08:34
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem beszélve arról, hogy a sok "szuper egészséges diétás" étel, kiegészítő tele van mérgekkel.
2013. ápr. 24. 10:54
 8/14 anonim ***** válasza:
50%
Arrr :D
2013. ápr. 24. 11:21
 9/14 anonim ***** válasza:

Most olvastam Norbis "megosztást" Facebook-on, valaki simán "nem normális kajaként" emlegette a karfiolt, brokkolit.

Bezzeg a Norbi-liszt, meg a többi szenny, az megy...

2013. ápr. 24. 12:49
 10/14 anonim ***** válasza:

Akkor leírom, hogy mi volt több, mint két évtizedig a normális, ami egyébként pontosan megfelel a "mindenből normális adagot"-elvednek.

Reggeli

-egy szelet (azaz 2 félszelet) fehér kenyér felvágottal, paprikával paradicsommal, sajttal

vagy

-müzli

-folyadéknak: tej/tejes kávé/egy pohár narancslé (nem együtt, hanem vagy-vagy)

Ebéd

-menzás adagnyi leves + főétel savanyúsággal + desszertként gyümölccsel vagy valamilyen sütivel

Pl.: húsleves, borsos tokány krumplival, egy Isler

Uzsonna

általában kihagytam

Vacsora

többnyire ugyanolyan jellegű étel, mint az ebéd, csak leves és desszert nélkül

Pl.: gombapörkölt nokedlivel, resztelt máj krumplival, túrós csusza, melegszendvics, fasírozott, töltött hús...

Egész napos folyadékfogyasztás: tea cukor nélkül (mert úgy szeretem), víz

Ilyen étrend mellett mindig vékony voltam, mi több, inkább sovány. Sőt, bizonyos életszakaszban az iskolaorvos szerint alultáplált.

Nem sportoltam sokat. Csak tesióra plusz heti egy-két alkalom művészi torna/dzsesszbalett/tollas/tánc/vívás/úszás... (nem egyszerre, hanem mikor mi adódott).

Aztán jött a felnőttkor, az első munkahely napi 8 órányi ücsörgéssel. Nem változtattam az étkezésen.

Az első félévben feljött 5 kiló. A második végére már 10-nél tartottam.

Most jó pár évvel az egész után pedig ott, hogy csak úgy tudom tartani a súlyom, ha mindenből a zsírszegényet választom (a sokat emlegetett csirke-hal...), kenyér teljesen kiiktatva, desszert max. a tejeskávé, egyfogásos ebéd, pillekönnyű vacsora.

Mozgásnak annyi gyaloglás, amennyi az időmbe belefér. Heti kettő otthoni súlyzózás + saját testsúllyal végzett gyakorlatok. Nem heti rendszerességgel egy kis tánc, biciklizés, úszás... ami adódik.

2013. ápr. 24. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!