A normális étkezéshez képest a diéta drágább vagy olcsóbb?
Nem tudom, aki szerint olcsóbb, az mit eszik és hol veszi. A kertből biztosan olcsóbb a gyümölcs, de Pesten a piacon (!) az eper kilója nem ment 600 Ft alá, a cseresznye pedig 800. A jó minőségű kenyér fél kilója 300, a fehér kenyérből ennek dupláját lehet megvenni.
Fél kg rizs 500, bulgurból ennek fele kerül ennyibe.
A selyemsonka 10 dkg 300 Ft akciósan (és tömve van adalékkal), a 100%-os sonka min. 700-900 Ft, és csak 8 dkg van benne.
És ha már nagyon tökéletesen akarod csinálni, akkor nem mindegy az sem, milyen csirkét veszel: a kapirgálós csirke 3-szor annyiba kerül, mint a ketrecben nevelt, agyon antibiotikumozott, tápos.
1 kg krumpli nincs 200 Ft, 1 fej saláta viszont van, ha ruccolát veszel, akkor egy csomag olyan 4-500 Ft.
Soroljam?
2 liter kóla 250 Ft, 1 liter frissen préselt narancslé az Aldiban 500 Ft, és itt a legolcsóbb. Sió nem sürítményből készült meggy 1700 Ft 3 liter, alma 1500 körül.
A finomított cukor nagyságrendekkel olcsóbb a nyírfacukornál, a méznél és még a finomítatlan nádcukornál vagy egyszerű fruktóznál is.
Persze nem muszáj mindent megvenni, de ha összehasonlítod az egészségtelent az egészségesebb megfelelőjével, akkor drámai a különbség.
Utolsóval egyet kell értenem sajnos, bár itt sokan megmagyarázzák az ellenkezőjét mindenféle beleképzelt dolgokkal, de sajnos így van.
Mióta úgymond egészségesen, diétásan étkezünk, sokkal több elmegy kajára, mint azelőtt, pedig nem vesszük mindenből a legdrágábbat, sőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!