Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan lehet szálkásodni?...

Hogyan lehet szálkásodni? Milyen étrendel?

Figyelt kérdés
Már tök régóta futok meg olyan edzésterv szerint edzek ami ilyen zsírégető téma. :) Van mellé még heti 3 mma edzés is elég keményen megizzaszt az is. Kb 5kg feleslegtől szeretnék megszabadulni.Csak hogy kockás legyen a hasam meg eresebb legyek. (71kg vagyok 65-re jó lenne lemenni) Egyre jobban belátom hogy megfelelő diéta nélkül nem fog menni. Kellene valami étrend, de diák vagyok nem nagyon tudnám finanszírozni a csirkemellt meg az ilyen drágább cuccokat. Valami egyszerűbb kaja kellene, amit ha minden nap eszek és csak azt megadott időben akkor az úgy műkszik. Bocs a hülye fogalmazás miatt. Remélem érthetően írtam. :D
2013. máj. 15. 19:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Pedig bizony sovány hús kell.:)

Szálkásító diéta: napi 2,5-3g*testtömegkg fehérje kell és 1-2g*testtömegkg szénhidrát (ch).

A magasabb ch mennyiségről érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti min 0,5kg fogyás, akkor lehet csökkenteni. Viszont ne legyen több a fogyás, mint heti 1kg, mert akkor nagy az esélye az izomvesztésnek.

ezekből kellene összerakni az étrendet:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely,barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

Itt találsz étrendeket is: [link]

2013. máj. 15. 19:41
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ :)

ha megkérlek írnál nekem egy napot hogy milyen kaják vannak benne? Olyan kaják, amit csak úgy simán ehetek monoton mindennap egy megadott menyiségig és úgy jó lesz. Mert nem nagyon vágom ezt az összeállítást meg hogy hányszor kell 1 nap kajálni

2013. máj. 15. 19:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Sokszor kell kajálni, napi 6-7-szer is. De nagyon nem mindegy mit. Leírtam a mennyiségeket. Ha te 71 kg vagy, akkor neked kell minimum 180g fehérje és 140g ch egy nap.

A fehérjemennyiséget legolcsóbban csirkemellel, és olcsóbb protein tápkieggel tudod bevinni. Sajnos erre költeni kell, kakaós csigával nem tudsz elég fehérjét benyomni.:)

Kb így néz ki egy napom, ha szálkásítás van: reggel protein + kevés zabpehely, majd 2,5-3 óránként csirkemell-kevés barna rizs-zöldség. Edzés után protein shake vízzel! Majd rá 40-50 percre megint csirke-zöldség, ilyenkor ámr nem viszek be ch-t. Este pedig sovány túró.

2013. máj. 15. 19:52
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tehát el kell osztani. És este is enni kell. Mindenki azt mondja hogy este 6után nem szabad enni, de ezek szerint hülyeség. Köszönöm a segítséged. Megpróbálom :D
2013. máj. 15. 20:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Este is enni kell, fehérjét. Ha nem eszel 6 után, akkor csak lassítod az anyagcseréd.
2013. máj. 15. 20:02
 6/6 tap bela ***** válasza:

Fehérje diéta. Szénhidrát csökkentés, omegzsírsav emelés.

Bevetni az EAA valamelyikét, de a legjobb az EAA.

2013. máj. 15. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!