Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Saját testsúlyos edzésnél jó...

Sága kérdése:

Saját testsúlyos edzésnél jó ez így?

Figyelt kérdés

Az a problémám hogy több mint 1 éve edzek a fegyenc szerint,de ahogy a gyakorlatok féloldalas részéhez érek mindig valami izületi bajjal találom szembe magam.A normál 2kezes,2lábas gyakorlatoknál nincs ilyen gond,tudom szedjek ezt azt,szedek zöldkagylókivonatot és csinálom a 2ben leírt izületre jó gyakorlatokat is de nem sok sikerrel.

Az lenne a kérdésem hogy ha én csak kétkezes gyakorlatokat csinálok pl:fekvőtámasz,guggolás,kitörés,teljes húzódzkodás,lábemelés,hasprés,törzsemelés fekve stb. de ezeket plusz súllyal akkor azzal elérhetek vmi értelmes célt?Pl ne legyek plötty meg némi fizikum (athletikus).

Kettlebellre meg konditeremre nem futja anyagi okok miatt,pedig szívesen csinálnám azt is.

Ha esetleg van valami plusz ötletetek saját testsúlyos gyakorlatok terén azt szívesen fogadnám.

2013. máj. 14. 20:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Elérhetsz egy kisebb formát, de étrendfüggő is. Egyébként ha már 1 éve csinálod, akkor már látnod kellene elég sok változást.
2013. máj. 14. 20:38
 2/10 A kérdező kommentje:
van változás,de abba akarom hagyni a féloldalas gyakorlatokat mert tré az izületeimre.És nem tudom hogy ilyen edzéstől nem fogok-e "összemenni".
2013. máj. 14. 20:48
 3/10 A kérdező kommentje:
Ja jelenleg szálkásító diétán vagyok.
2013. máj. 14. 20:49
 4/10 anonim ***** válasza:

A diéta is okozhat izomvesztést, ha nem jól csinálod. A félig egykaros fekvőnél is gond van az ízületekkel? Tehát ha az egyik kezed pl egy labdán van? Ha ott nincs gond, akkor mehetne az is. Vagy az egylábas guggolás kis kéztámasszal.

Egyébként érdekes, hogy a fegyencedzést végzők szoktak minket testépítőket leszólni, hogy mi tesszük tönkre az ízületeket a súlyzós edzéssel. Látod nem tuti, hogy ez így van.

2013. máj. 14. 21:14
 5/10 A kérdező kommentje:
hát van amelyik még megy,de félek tőle hogy egy idő múlva megfájdulna ezektől is vmelyik izületem.Amikor még gyúrtam akkor is volt hogy fájtak az izületeim néha
2013. máj. 14. 21:39
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a félig egykarosnál nem lesz gond, ott nem vagy annyira kicsavarodva. + ha teheted használj ízületvédőt, pl j-x, arthro guard, stb.
2013. máj. 14. 21:46
 7/10 anonim ***** válasza:
szoktál előtte bemelegíteni? Körzések? esetleg könnyített gyakorlattal indítasz stb..
2013. máj. 14. 22:04
 8/10 A kérdező kommentje:

oké Montez lehet megpróbálom majd vmelyiket.

Igen természetesen minden edzésemet bemelegítéssel kezdet.

2013. máj. 15. 04:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Írtad hogy diétázol. Hány cm/kg vagy? Lehet túlsúly miatt fáj annyira (nem elég erős hozzá..)
2013. máj. 15. 05:37
 10/10 A kérdező kommentje:
186cm magas és 88kg vagyok és már jóideje gyakorlom.
2013. máj. 15. 06:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!