Szerintetek ez megfelelne saját súlyos edzéstervnek?
Most fogom elkezdeni, és így kb. erre gondoltam:
HÉTFŐ-SZERDA-PÉNTEK:
-Fekvőtámasz:
3x10 normál
3x10 kéz fent
3x10 láb fent
3x10 térden
3x10 falnál
-Tolódzkodás/Hátsó fekvőtámasz:
3x10
KEDD-CSÜTÖRTÖK:
-Húzódzkodás:
3x5 belső fogás vállszélesség
3x5 külső fogás vállszélesség
3x5 szűk fogás
3x5 széles fogás
-Guggolás:
3x10
-Vádlizás:
3x10
És minden nap Hasazás:
felülés, hasprés,lábemelés
Egyik másik kicsit homályos. Guggolás 3x10? Egylábas?
Vádli 3x10? egylábon? Saját súlyodat? Hány kiló vagy? Azért ha csak 10-et vádlizol akkor kegyetlen súlyt kell emelned. Egylábon egy 50 kilót fogsz a kezedben akkor jó a 10. A lábat nagyon nem hangsúlyozod. De egye fene.
Ha most kezdegeted akkor legyen heti 3 alkalom edzés, de mindent egyben! Egész testes.
Ha már pár hónapja csinálod az egésztestest, akkor bontsd szét A-B-re. De egy 30-45 percet azért vegyen igénybe az edzés. Ha főleg mell váll, kar a cél akkor sokat fekvőzz, húzódzkodj, bicepszezz, tricepszezz. De! Csinálj heti min 2 gyakorlatot hasra, hátra, combra, vádlira.
Így bontsd inkább :
A: Fekvők, tolódzkodás, has, vádli comb, vádli
B húzódzkodások, másik has, hátak, vádli,
És vihetsz bele kis kart, mellet még. Valahogy. Nem csak feltétlen saját súllyal. Kicsit súlyzóval, vagy valami nehézzel. HOgy jobban felsőtest orientált legyen.
(De guggolás meg vádli stb tényleg olyan legyen h 1 lábon és súlyokkal.
Jah, és heti 4 alkalom is elég. Ha nem strapál le mehet 5. De fölösleges, sőt! inkább káros hatszor csinálni hetente, vagy minden nap.
Jobban strapáld le magad, többet pihenj. A stresszhatás a lényeg!
Nagyon köszönöm a válaszokat!
186cm 80kg vagyok, és úgymond "puhány". Lötyögök, sok rajtam a felesleg. Mivel a genetikámat ilyen téren anyámtól örököltem, így a csípőm szélesebb, mint a vállam, és derék tájt jön fel a legtöbb felesleg. A célom az egy ilyen test, testalkat lenne: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=channel%3A5122eab..
tudom, hogy sok év munkája kell hozzá, de elszántam magam, és megakarom csinálni!
A guggoláshoz, vádlizáshoz visszatérve 2lábon gondoltam, súlyok nélkül.
Értem.
Figyelj. Eleinte jó ez a saját súlyos edzés, de időnként szálkásítanod is kell. Attól látszik hogy valójában hol tartassz. Le kéne adni a felesleget, és onnan kezdeni. De mehet úgy is hogy előbb edzel egy darabon, pl 2 hónap alapozgatás, 2 hónap váltott edzés, 2 hónap szintén váltott de keményített. És utána leszálkásítani, majd elkezdeni súlyzós edzeni, vagy folytatni a saját súlyos edzést mondjuk még fél évet. De saját súlyos edzéstől csak egy sportos alapra tudsz feljönni, nagy tömegekhez, kell a súlyzó. Más nem veszi rá a szervezetet hogy aránytalanul nagy izmokat csináljon magának.
A képeken az első éves alkathoz elég lehet a saját súlyos edzés ha a kaja rendben és viszonylag nem rossz a genetikád.
De egy 2. évhez már, komoly szálásítás, súlyzós edzés, kiszámolt diéta kell.
Én így csinálnám : 1.nap : - Fekvőtámasz (sima,feltett láb,egykezes úgy hogy egyik kéz kosárlabdán,vagy valamin)
- hasazás
2.nap : húzóczkodás tolóczkodás,
3.nap : lábazás , hasazás
ja és olvastam hogy a ezeket a gyakorlatokat LASSAN kell végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!