Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testépítéssel kapcsolatban...

Testépítéssel kapcsolatban lenne kérdésem! 13 éves vagyok, lehet ilyen korban komolyabban gyúrni?

Figyelt kérdés
13 éves srác vagyok. Imádok mozogni, eddzeni a testem. Mindig is örökmozgó típus voltam. Láttam Arnoldot, és megfogadtam, hogy hasonló fizikumot érek el. Heti 4 alkalommal eddzek, normális egészséges fehérjedús kaját eszek, napi 3,5 liter víz lemegy. Most nyomom komolyabban 1 hete. Már látom a változást, érzem is. Látványos változás ilyen korban elérhetek??? Hány éves kortól lenne ideális kondizni, úgy komolyabban? Mennyi idő múlva lenne változás?
2013. ápr. 8. 19:29
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és fehérjét is szedek.
2013. ápr. 8. 19:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem még 1-2 évig saját testsúlyos edzés kellene.
2013. ápr. 8. 19:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Fiatal korod ellenére úgymond eléggé informált vagy, érzed a lényeget ami az étrend, a te korodban én saját testsúlyos edzést végeznék, kitörés, guggolás, húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz stb. Nagyon távolról elkerülném a súlyokat, mivel még fejlődésben vagy, nem állnál meg a fejlődésben a köztudattal ellentétben, de amíg a csontozat nem erősödik meg addig veszélyes lenne nagy súllyal edzeni, például súllyal guggolni, tehát minden olyan gyakorlatot hagyj el ami terheli a gerincedet. Sokan 16 éves kort mondanak amitől el lehet kezdeni komolyabban, én 17-18-at mondok az a tuti. Van aki azt mondja, hogy nagyon kis súllyal mehet egy-két gyakorlat, például bicepszre stb. Én továbbra is a saját testsúlyra szavazok. Végül azt elmondanám, hogy ahhoz, hogy úgy nézz ki mint Arnold papa ahhoz szteroidok kellenek, amivel tönkre vághatod a szervezetedet és hidd el nem éri meg, naturálban is szép eredményt lehet elérni.
2013. ápr. 8. 19:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Olvastam, hogy fehérjét is szedsz, nyugodtan mehet, tömegnövelőt majd hanyagold, mert felesleges cukorral b@szod tele magad durván megmondva. Legfontosabb a C vitamin, Multivitamin, Omega 3(halolaj) és telítetlen zsírok, pl lenmagolaj a legjobb, valamint egy ízületvédő is jól jönne, mivel fiatal vagy óvni kell az ízületeket, kár lenne korán tönkre vágni magad.
2013. ápr. 8. 19:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Edz pár évet saját súllyal, nem vagyok a fegyenc edzés híve, de fiataloknak jó! Ebben a korban attól is nősz majd szépen!
2013. ápr. 8. 19:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Inkább saját testsúllyal edz még egy pár évig, nincs értelme súlyzót használni, legalábbis nagy súlyokat semmiképp.
2013. ápr. 8. 19:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Srácok köszönöm szépen a válaszokat, eddig csak a C vitamin ment. A saját testsúlyos edzést már elég rég óta ismerem, reggel 1 órát suli előtt azzal melegítek be, de akkor több hangsúlyt fektetek rá. A Fegyencedzés c. könyvet is megvettem már, de mér régebben kiolvastam a Testépítés nagy enciklopédiáját, Drugs Bunny: Sárga kapszulát. Mégegyszer köszönöm a válaszokat! ;)
2013. ápr. 28. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!