Egy profi testépítő mennyivel erősebb mint egy átlag férfi?
Ennyi erővel az is erős aki jól bírja a pálinkát...
Na de szerintem az erő nincs összefüggésbe az izom méreteivel.Az erő sportszerű kivitelezésére ott vannak az erősember/strongman versenyek.A testépítés teljesen más.
A testépítők amit a nevük is takar a kinézetre és minél szebb arányosabb testalkatra mennek rá.Viszont ők is súlyokkal dolgoznak és szerintem egy átlag embernél igencsak nagyobb súlyokat képesek megmozgatni.
Persze van még egy apróság ami nem más mint a doppingszerek.Szóval ez egy nagyon bonyolult és összetett dolog.
Mi szamit erosnek? Ki bir nagyobb sulyt felemelni? Ki tud egesz nap dolgozni?
En peldaul egyetemista vagyok. Neha segitek itthon is. Peldaul ha van egy nehezebb hordo vagy barmi mas, sokkal konnyebben megemelem, mint apum. Tegyuk fel o at tud rakni max egy 70 kilos targyat A-bol B pontba, akkor en en egy 85 kilosat is at tudok tenni, tehat erosebb vagyok nala. (csak irtam 2 szamot, nem tudom mennyit birok el) Viszont ha egesz nap dolgozunk, akkor nap vegere en jobban el vagyok faradva mint o, mert nem vagyok hozzaszokva az egesz napos fizikai munkahoz.
Az egész napos munkabírás az állóképesség kérdése, nem erő.
És egy testépítő (aki erős) az is pár hét alatt hozzászokik a melóhoz. Én pakoltan szalmabálákat régebben. Az öreg melósok jobban bírták, de utána hozzászoktam és simán ment nekem is. Szóval nem kell itt lenézni a testépítőket meló szempontjából sem.
Üdv, egy 28 éve folyamatosan edző ember.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!