Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Egy profi testépítő mennyivel...

Egy profi testépítő mennyivel erősebb mint egy átlag férfi?

Figyelt kérdés
Mert írtak olyat is egyes oldalakon, hogy attól mert nagyobbak nem erősebbek stb.. most akkor hogy van ez?
2013. ápr. 8. 14:52
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
36%
Jönnek ám, erre várnak néha napokat, heteket...de egy hasznos választ nem tudnak ám adni. :)
2013. ápr. 8. 15:39
 22/40 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy a profi testépítésről beszélnek csak, ők pedig tényleg nem bírnák ezeket, DE nem is az a dolguk!
2013. ápr. 8. 15:40
 23/40 anonim ***** válasza:
0%

"Nagyszüleim 70 évesen tűző napon kapálnak, gyomlálnak a kertben órákig. Tehát ők erősebbek, mint egy testépítő."

Így van! Mint írtam, szerintem nem attól lesz valaki erős, hogy nagyobb tömeget tud néhányszor felemelni, mint mások.

A wilks formulával pedig az a baj, hogy testtömeg alapján számolnak, nem izomtömeg alapján. Így lehet, hogy mondjuk egy fekvenyomó versenyen elfogadott, de izomtömeg-kifejtett erő arány összehasonlításra nem használható.

2013. ápr. 8. 15:41
 24/40 anonim ***** válasza:
83%
Csupán annyit kéne belátni, hogy mindenki abban jó, amit gyakorol, és különböző dolgokat gyakorló embereket nincs értelme összehasonlítani. Avagy két alma meg három egér kivonva belőle négy balsejtelem, az mennyi?
2013. ápr. 8. 15:43
 25/40 anonim ***** válasza:
70%
Meg ugye minden átlagember órákig gyomlál, bárhol is lakik, ugye? :)
2013. ápr. 8. 15:46
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Az átlag ember egy átlegot hoz az élet minden területén erőben kitartásban stb. A prof testépítők erőben jóval meghaladják ezt. Kitartásuk is van, de viszont abban alul tudnak maradni hosszútávon. Más sportal hasonlítani fölösleges. Egy futó ahogy írtátok is pl sprinter, maratonista is más. Az egyik rövidtávù nagy erőfeszítésre stb alapoz, a másik hosszú kitartó, de erőt hirtelen robbanékonyságot nem igényel. Én pl jártam testépíteni pár évet, viszont nem a tömegre mentem, s talán nem is nevezném magam annak, hiszen az úszás mellé kiegészítő volt csupán. Két ellentétes dolog ha megnézzük ezt is. Az egyikkel növeled a tömeget azzal testi változások járnak, az úszáshoz már ez nem jó. Viszont ha egyensùly van akkor jobban teljesítel a kettővel együtt mintha csak ezt vagy azt csinálod. S nem nem a fekpadon, az élet átlag dolgaiban. Nyilván az, hogy 120kg mal szériáztam az nevetséges egy testépítőnek. De az úszással olyat is fejlesztettem amit ő sohasem tud. Szal sportokat kár hasonlítani, a kapálást főleg. :) ha valaki sportol akármit jó nem sakk az az átlagtól biztosan erősebb, kitartóbb tud lenni, ha nem nézzük az alap brutál dokkmunkás genetikai torzszülötteket.
2013. ápr. 8. 15:46
 27/40 MrHard ***** válasza:
0%
Drága Montez, te aztán igazán kedves vagy... Én írtam neked ilyet, hogy debil???? Nem emlékszem rá! Haverok vagyunk, hogy így beszélsz??? Nem hinném!!! Bizonyára Te profi testépítő vagy, úgyhogy valós képet tudsz festeni a fenti témával kapcsolatban! Amit írtam, hogy sérülékenyebb az izomzatuk, az tény! Az, hogy Te mekkora paraszt vagy, az pedig senkit nem érdekel! Akár egész évben pakolhatod a bálákat az sem érdekel... Megnéznék egy nagy darab "profi" testépítőt, hogy milyen "hétköznapi" munkát és meddig tudná végezni! Biztosan nyomatná egész nap egy kőműves mellett, mint culáger... Fél óra után kiköpné a tüdejét! Ettől függetlenül erő az van bennük, amúgy meg hitványak... Én is nyomtam több mint 10 évig, de életem legjobb döntése volt, hogy abbahagytam! Az emberi szervezet nem az ilyen extrém terhelésekre van kitalálva... Persze Te ezzel is vitatkozni fogsz, úgyhogy hajrá!!! Várom a "debil" és ehhez hasonló hozzászólásaidat Te "PROFI" :D :D :D
2013. ápr. 8. 16:02
 28/40 anonim ***** válasza:
67%

Nem mondtam, hogy profi vagyok kisgyerek. De 27 éve edzem folyamatosan, így talán van rálátásom, hogy mit érhetek el súlyzós edzéssel. Ja és focizok is heti kétszer két órát, csakhogy ne hidd, hogy nincs erőnlétem.

Egy profi is bírná, ha nem is egyből a fizikai melót, sok izom lemenne róla, mivel nem is tudna úgy kajálni, de gyorsan adaptálódna a szervezet ahhoz a hosszabb terheléshez. Csak éppen nincsenek erre rászorulva, mint hogy már én sem, hogy fizikai melót végezzek.

2013. ápr. 8. 16:07
 29/40 MrHard ***** válasza:
0%
Nah, most meg már "kisgyerek" :D Jól van ecsém, akkor nyomd neki ezerrel! Ezek szerint profi focista is vagy :D Jó edzést! Még jó, hogy nem kell fizikai munkát végezned, legalább így tényleg valós az, amit mondasz... HAJRÁ MESTER :D Azért, ha rákényszerülsz valami kemény fizikai munkára, akkor ne felejtsd el, hogy miket írtál!
2013. ápr. 8. 16:14
 30/40 anonim ***** válasza:
Minden jót neked is MrHard! :)
2013. ápr. 8. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!