Egy profi testépítő mennyivel erősebb mint egy átlag férfi?
Egy profi, aki nyilván koxol, az simán 200 feletti súlyokkal dolgozik. És lábedzése is van, mivel minden profi testépítő edz lábra, nem is tudom, hogy írhatja valaki, hogy nem.
Én nem koxolok, de simán 100 feletti súlyokkal tudok edzeni az erőemelő-számokban, szóval egy koxos profi hadd legyen már erősebbegy átlagembernél.
Definiálni kéne, mi számít erősnek. Az, hogy valaki ki tud nyomni párszor mondjuk egy 200 kilós súlyzót, az nem rossz teljesítmény. De akit én erősnek tartok, az egy olyan ember, aki nyáron kint van a tűző napon, kapál, gyomlál napnyugtáig, és ezt csinálja heteken, hónapokon, éveken keresztül.
Egy testépítő "ereje" viszont csak egy rövidtávú, intenzív megterhelhetőséget jelent. Ezt én nem hívnám igazi erőnek.
Arról nem is beszélve, hogy a testépítők jó része (pl akiket a versenyeken látni, azok mind) bőven túllépte a természetes méretű izomzat határait, és ilyenkor az izomköteg saját súlya hátrányosan hat a teljesítményre. Súly-erő arányban pl ebben is sokkal rosszabb teljesítményt mutatnak a testépítők, mint egy kisebb, de szálkásabb testű férfi.
És ez nem irigység, ez egyszerű biológia. Illetve az első bekezdés nem, az szubjektív vélemény, de én így gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!