Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ti mekkora fontosságot/szerepe...

Ti mekkora fontosságot/szerepet tulajdonítotok a negatív pados fekvenyomásnak?

Figyelt kérdés

Valahol olvastam,hogy ez testépítés szempontból nem igazán fontos mivel ezzel inkább csak az erőszintet lehet növelni és csak az alkalmazza kinek ez a fontos.

Szerintetek,ti,hogy vagytok ezzel?

2013. márc. 26. 15:16
 1/2 dirtboy ***** válasza:
én jól meg voltam nélküle és sokan mások is,nem egy alap gyakorlat,nem is csinálják olyan sokan.
2013. márc. 26. 15:24
 2/2 anonim válasza:
44%

baromságot olvastál:)

a negatív nyomás lényege a sima pados fekvenyomáshoz képest, hogy a felkar mozgása nem transzverzális hajlítás, hanem átmegy adductio-ba. Magyarul: a sima fekvenyomásnál a felkarod a testedet keresztezi, de teljesen merőlegesen, míg a negatív nyomásnál lefelé irányul a mozgás, bevonva a széles hátizmot is. A sima fekvenyomás megedzi a mellizom középső, szegcsonti részét, míg a negatív nyomás alkalmasabb a mellizom legalsó, hasi rostjait megedzeni, de mivel van már benne széles hátizom is, ezért összetettben "gyengébb" mellizom munkát igényel.

Tehát összefoglalva, ha a melled alsó része elmaradott, akkor alkalmazd, de megjegyzem a tolódzkodás gyakorlatilag ugyanaz. A fekvenyomás egyenes pados a mell középső részre megy egyértelműen, ez a mozgás a mell egyedi és saját funkciója.

2013. márc. 26. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!