Számit valmit ha 1.5 percet vagy 5-10percet pihenunk testepites kozben az egyes gyakorlatok kozott? Jobb ha kevesebb pihenunk?
Hogyazistenbene!
Persze, nagyon sokat számít.
Az intenzítás növelhető, ha lecsökkented a pihenőidőt.
Egészen nulláig lehet csökkenteni, ha a kondiciód lehetővé teszi és erő-állóképességet szeretnél fejleszteni.
Természetesen ekkor jóval kisebb súlyokat tudsz használni,
mivel a rövidtávú energiát szolgáltató ATP nem tudja magát újratermelni megfelelő ütemben.
Ha viszont az erő növelése a cél, akkor több percet is pihenhetsz, amíg a pulzusot alapértékre visszaáll és az ATP újra rendelkezésre fog állni a nagy erőkifejtésre.
Ilyenkor a felhalmozódott tejsav is elszállítódik az izomból, ill. glükózzá alakul, ami szintén energiát szolgáltat.
A helyes út, az izomnövelés tekintetében valahol a 2 között van. Kombinálni is lehet egy edzésen belül, az elején az alapgyakorlatoknál nagy súlynál több pihenő, a végén a gépeken, izolációs gyakorlatoknál meg elég lesz 30 mp.
Én úgy tudom,hogy tömegnövelésnél többet kell pihenni mint szálkásításnál. A szálkásításnál az a lényeg hogy minél intenzívebb legyen az edzés,minimális pihenéssel. A tömegnövelésnél pedig: minél nagyobb súlyokkal kell csinálni.(ne is legyen sok,de ne is legyen kevés)
Szóval tömegnövelésnél: kb 120-150sec pihenő
Szálkásításnál: 60-80sec pihenő.
Én pl: fekvenyomásnál többet pihenek. (2perc)
Fogadjunk ti elhiszitek azt hogy kis súllyal sok ism.=szálkásítás és nagy súllyal kevés az = tömegelés.
Hát csak hogy mondjam ez így FASZSÁÁÁÁG.
Nem ettől leszel szálkás hanem attól ha diétázul és a tetzsírszázalékod 0% alá csökken!muhahahha
Persze 0 alá nemcsökkenhet(a gyengébbek kedvéért)
Utolsónak igaza van!
Nagy súlyok + sok pihenő = ERŐnövelés
Közepes súlyok + kevés pihenő = IZOMnövelés
Szálkásítani nem az edzésen kell, az edzésnek NINCS ilyen közvetlen hatása. A tápanyagbevitel függvénye az egész.
Edzésen a lényeg az intenzítás:
Én egyáltalán nem tartok pihenőt a mostani edzésciklusomban, igaz a max súlyok 70-80 % -át használom, ill. a végén már csak amennyit elbírok.
koszi a valaszokat
UTOLSO VALASZOLO:
es most hogy attertel erre a piheno nelkuli edzesre van valmi ami valtozott? jobban birod,novekedett az izmod
nekem van egy videom NapiNyolcpercKarokra...folyamatosan valtakozik a gyakorlat nyolc percben...szinte mindenre van benne gyakorlat. Fekvok ,bicepsz,stb....Ezt ha elvegzem mondjuk haromszor a videot kozotte egy ot perc szunet kb. igy jo lenne napi edzesnek.....othoni edzesnek mert nem jarok fitnesbe-nem szeretek-.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!