Munkatársam tényleg lehet ilyen edzéstől izmos? Többi lent.
Egyik munkatársam elmondása szerint nem szokott súlyzózni, hanem csak befeszíti az adott izomcsoportokat. Ugyanúgy csinál belőle több sorozatot ismétlésekkel. Mindenre tud így edzeni. Lehetséges ez? A maximális felszülést sokáig fenntartja, amitől nő az izom, és annak ereje.
Lényegében nem mozog, csak feszít. Én is kipróbáltam, és ugyanúgy kimerültem mint a súlyzós edzés után, ugyan azt éreztem az izmokban.
Egyébként hasonló a forma, mint a képen:
"Azért ezek a feszítős emberek berakhatnának már ide 1-2 képet, hogy mit értek el vele. Gyanítom semmit. Józan paraszti ésszel belegondolva, ha csak magában feszíted az pont lófasz. "
ja igen, mert nagy=erős. maradjunk inkább a paraszti észnél.
"Egyre több helyen olvasom azt,hogy minőségi izom meg nem minőségi izom.Ez oltári nagy baromság az izom az izom."
ez itt a probléma, hogy alapvető biológiai ismeret sincs, ebből következik, hogy nagy=erős. ennyi erővel akinek nagyobb a testzsírszázaléka az is erősebb?
"Az erőemelő sem azért erősebb a testépítőnél mert minőségibb izma van.A testépítő sok gyakorlattal rotál,hogy mindig új ingert kapjon az izom.Az erőemelő meg abban a pár gyakorlatban akar jó lenni ami neki kell.Meg teljesen máshogy is edzenek.Egy erőemelő kevés ismétléssel sok pihenővel és sok szériával edz.Meg ott van ős erő meg sok technika is."
ilyenkor bezzeg jön a rizsa, csak az enm jut el az agyadig, hogy bizonyos edzésformák másképp alakítják át a testet. mert ugye mi is következik abból hogy valaki másképp edz, ha ez úgysem változtat az izomminőségen?
"Szerintem nincs olyan edzés módszer amitől minőségibb izma lesz valakinek."
ha dagadt lennék én is ezt híresztelném. na most lehet neked is képet feltenni...
"Szerintetek hülyeségből létezik a testépítés?"
ja hopp, ami nem tetszik nekünk, az már enm is testépítés. kár hogy már 100 évvel ezelőtt egy alexander zass nevű ember így edzett.
"nem én voltam, én is figyelmeztetve lettem, hogy ki leszek tiltva és nekem is törölték egy csomó válaszom."
ha valóban így van, visszaszívom, az meg tojjon sünt, aki ki akar tiltani másokat.
visszatérve a kérdésre, én nem értem mi mellett/ellen érvelsz, a kérdés arról szól hogy lehetséges-e és a válasz igen.
de ezt már megfigyeltem testépítőknáél, hogy szinte sosem a kérdésre válaszolnak, hanem arról kezdenek el magyarázni, hogy miért csak a klasszikus testépítés és a kondizás a jó. meg jön az önfényezés, történelemóra. azt hiszem a linkelt kép közel sem egy swarci, hogy irreális legyen az állítás.
Tényleg nem én voltam.
A kérdésre válaszolva: szerintem nem lehet ettől izmos valaki. Pont.
"Szerintem nincs olyan edzés módszer amitől minőségibb izma lesz valakinek."
"ha dagadt lennék én is ezt híresztelném. na most lehet neked is képet feltenni"
Na ezt megint jól meg mondtad.A kövér emberen is ugyan olyan izom van mint a soványon csak a zsírtól nem olyan kidolgozót.Semmi köze a minőséghez.
„Szerintem meg nem lehet ettől izmos forma, ez kevés az izmok építésére, nincs meg a nagy ellenállású edzés. Csak feszítgetéssel nem leszel izmos. Sajnálom, nekem meg ez a véleményem. Nem hiába edzünk nagy súlyokkal, amik hipertrófiát okoznak. Még kis súlyos bohóckodással sem nő az izom, nemhogy feszítgetéssel.
Én is tudok hülyeségeket kitalálni, hogy attól lettem izmos, hogy heti 3-szor mérgesen tükörbenézek, aztán ezt híresztelem és majd találok embereket, akik elhiszik.:)”
Aha. Írtam már, de törölték. Húzd fel magad egy rúdon és tartsd meg magad a gyakorlat csúcsán fél percig vagy 40 másodpercig. És ismételd 4x, h meglegyen a 4 sorozat. Meglátjuk, megy-e és lesz-e hipertrófia. Kíváncsi vagyok, a beírók közül hányan próbáltak már ilyet, vagy olvastak kicsit utána.
„visszatérve a kérdésre, én nem értem mi mellett/ellen érvelsz, a kérdés arról szól hogy lehetséges-e és a válasz igen.
de ezt már megfigyeltem testépítőknáél, hogy szinte sosem a kérdésre válaszolnak, hanem arról kezdenek el magyarázni, hogy miért csak a klasszikus testépítés és a kondizás a jó. meg jön az önfényezés, történelemóra. azt hiszem a linkelt kép közel sem egy swarci, hogy irreális legyen az állítás.”
Nekem is ezzel van bajom. Hogy nem is tudják, micsoda, nem próbáltak (jó, egyikük állítólag igen), és mégis lekezelő stílusban nekiállnak fröcsögni, személyeskedni. És ezt is leírtam már, csak törölték. Attól, hogy nem vagyok izmos nagydarab, az nem jelenti azt, hogy nektek feltétlenül igazatok van. De már azt is írtam, hogy nem cisnáltam sokáig ilyen gyakorlatokat.Az se értem, mirét hiszik azt, hogy mindent jobban tudnak és miért nem tudnak normálisan érvelni vagy vitázni.
„acm1899 válasza:
Azért ezek a feszítős emberek berakhatnának már ide 1-2 képet, hogy mit értek el vele. Gyanítom semmit. Józan paraszti ésszel belegondolva, ha csak magában feszíted az pont lófasz. Az épp akkora feszülés, amire a saját erődből képes vagy, sose lesz akkora, mint amit plusz súllyal el tudsz érni. Feszülés és feszülés között van különbség. Így magában soha nem fog annyira dolgozni az izom, mint súly alatt ergó nem lesznek olyan mikrosérülésem sem az izomszövetben, elmarad a hipertrófia, stb...”
Rád is érvényes, amit az elején írtam, lehet kipróbálni azokat, amiket írtam, nem csak bölcselkedni. Arról nem is beszélve, h pll. húzódzkodásnál, falnál guggolásnál lehet pluszsúllyal is csinálni. Sose leszek akkor, mint ha súllyal csinálom. Ezt írod. Ez igaz. Állítottam, hogy igen? Vagy hogy jobb, mint a súlyzós edzés és többet lehet elérni vele? Sztem nem. Lehet, hogy figyelmesebben kéne olvasni. Arról nem is beszélve, hogy írtam, h rövid ideig csináltam csak.
„Szabosz válasza:
Egyre több helyen olvasom azt,hogy minőségi izom meg nem minőségi izom.Ez oltári nagy baromság az izom az izom.Bruce Lee nem is tudom,hogy került a képbe ő inkább a küzdősportról volt híres nem az erejéről.”
Erről beszélek. Neked meg Bruce Leeről kéne olvasgatni, mert erőedzést is végzett, és nagyon erős volt.
„Szabosz válasza:
Az erőemelő sem azért erősebb a testépítőnél mert minőségibb izma van.”
Ajánlom az előtted válaszoló hozzászólását.
„Csak amit ti linkeltek az más, mert ott azért súlyokat tartanak meg vagy más tárgynak feszülnek. De a kérdező szerint a munkatárs csak simán feszítget, súlyok tartása nélkül. Az nem ugyanaz!”
Ja, ez igaz. Sokféle izometrikus gyakorlat van. Olyan egyszerűek is, mintha az íróasztalnál tolás, vagy izometrikus fekvő. Ezektől lehet,h valóban nem lehet annyira izmosodni, de pl. azoktól, amiket írtam, igen. Ha a kérdés az, hogy lehet-e vki izmos csak izometrikus gyakorlatokkal, akkor a válasz az:hogy igen.
Néhány link: [link]
"Mi az hogy minőségi izom?Te halótál már ilyenről akár milyen szakirodalomban?"
lyól meg móntad! :D nemhogy bioszkönyvet, de könyvet se vettél a kezedbe mostanában, az biztos.
ja izomminőség:
1)
"Az hogy kinek milyen az izomminősége, az nagyban meghátorzza a genetikai állományunk.Pl nekem akármilyen dagadt is vagyok,midnig keresztszálkás a tricepsz.valakinek 0 kardióval kimélyül a lába, és célzott farizomgyakorlatok nélkül is keresztszálas a gluteus, már 2 héttel a verseny előtt.Ez bizony adottság is részben,de az effajta izomminőséget, az évek során, ha lassan is de kőkemény edzéssel lehet javítani.
Pl Cutler sem egy keresztszálka bajnok, már ami a farizmát illeti,de azért 2006ban megcsinálta,ugyanugy mint előző hétvégén Gustavo,aki híresen nagy,minden definíciót nélkülöző valagáról volt híres. "
mondja bognár gergő a kamu 40kilós 20as karú nemtestépítő:
2)
"21 év testépítés után ( amelyben összesen kb. 1 hónap maradt ki, mint nem aktív testépítés) meghívott 1 barátom /KIRSNER KRISZTIÁN/ A QUASIMODÓ edzőterem tulajdonosa SPEEDFITNESS edzésre Salgótarjánba. Felesége Kovács Bettyna tartott nekem 1 fantasztikus SPEEDFITNESS edzést. Ekkor határoztam el, hogy én részben sportágat váltok a SPEEDFITNESS irányába.
Amiket én személyesen tapasztalok:
diéta nélkül, eredményes zsírszövetcsökkenés az egész testemen!
általánosan jó közérzet, alvásigény jelentős csökkenése
izomminőség, állóképesség jelentős javulása
izületek, szalagok minimális terhelése
izommunka maximális elvégzése, amely jelentős részben a jobbnál jobb edzőinknek is köszönhető"
mondja barna róbert, kamufeszítős a 20as karjával
3)
"Well, let's address this once and for all. Everyone can gain muscle. It is how much muscle, how quickly and the quality that can vary widely. Many of the clients I have trained that claimed they could not gain muscle, did gain muscle while working with me (the men an average of 15-20 pounds)."
mondja jeff behar, internetlegény 20as karjával kamublogján, a bodybuilding.com-on
lehet törölgetni megint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!