Munkatársam tényleg lehet ilyen edzéstől izmos? Többi
lent.
Figyelt kérdés
Egyik munkatársam elmondása szerint nem szokott súlyzózni, hanem csak befeszíti az adott izomcsoportokat. Ugyanúgy csinál belőle több sorozatot ismétlésekkel. Mindenre tud így edzeni. Lehetséges ez? A maximális felszülést sokáig fenntartja, amitől nő az izom, és annak ereje.
Lényegében nem mozog, csak feszít. Én is kipróbáltam, és ugyanúgy kimerültem mint a súlyzós edzés után, ugyan azt éreztem az izmokban.
Szerintem meg nem lehet ettől izmos forma, ez kevés az izmok építésére, nincs meg a nagy ellenállású edzés. Csak feszítgetéssel nem leszel izmos. Sajnálom, nekem meg ez a véleményem. Nem hiába edzünk nagy súlyokkal, amik hipertrófiát okoznak. Még kis súlyos bohóckodással sem nő az izom, nemhogy feszítgetéssel.
Én is tudok hülyeségeket kitalálni, hogy attól lettem izmos, hogy heti 3-szor mérgesen tükörbenézek, aztán ezt híresztelem és majd találok embereket, akik elhiszik.:)
2013. febr. 15. 10:06
4/30 anonim válasza:
Valamit én is olvastam izometrikus edzésnek mondják.Valami biztos van benne de önmagában nem halottam,hogy nagy eredményt értek volna el vele.Bármilyen sportban is.A kép amit linkeltél az meg teljesen átlagos fazon.Szálkás de izom az nem sok van rajta.
2013. febr. 15. 10:08
5/30 anonim válasza:
Persze hogy van. Ezeket hívják izometrikus gyakorlatoknak.
Montez, sajnos el kell hogy keserítselek, nincs igazad. Kipróbáltam, hogy határozottan izmosodtam tőle, csak abbahagytam, mert nagyon megemelik az ilyen gyakorlatok az vérnyomást. Olvass kicsit, vagy próbáld ki, ahelyett hogy "igazi gyúrósként" mindent fikázol, ami nem kondis súlyzós edzés.
2013. febr. 15. 10:15
7/30 anonim válasza:
Csak amit ti linkeltek az más, mert ott azért súlyokat tartanak meg vagy más tárgynak feszülnek. De a kérdező szerint a munkatárs csak simán feszítget, súlyok tartása nélkül. Az nem ugyanaz!
2013. febr. 15. 10:16
8/30 anonim válasza:
"Nem hiába edzünk nagy súlyokkal, amik hipertrófiát okoznak. Még kis súlyos bohóckodással sem nő az izom, nemhogy feszítgetéssel. "
Izometrikus gyakorlatokkal is elérhető hipertrófia. Ezért írtam, hogy talán ki kéne próbálni, vagy utánaolvasni kicsit, nem hiányos ismeretekkel nyomni a hülyeséget.
2013. febr. 15. 10:21
9/30 A kérdező kommentje:
Ő is fog/szorít önmagában egy egy kilós kis rudat. Vagy marokerősítőt. Amúgy nem hiszem, hogy jobban megemelkedik a vérnyomás, mint a súlyzósástól.
2013. febr. 15. 10:27
10/30 anonim válasza:
Pedig de. Egylábas guggolásokat csinálok és 25 kg-mal a hátamon húzódzkodom. Ezek simán mennek, az izometrikus mégse ment, utána fájt mindenem. Igaz, valamit elfejeltettem írni. Én nehezebb izometrikus gyakorlatokat csináltam, pl. felhúztam magam egy rúdon, és úgy a levegőben maradtam feszítve fél percig, és ezt 3x ismételtem. Szóval már leírtam, tapasztalat, lehet izmot növelni ilyenekkel, és elérhető hipertrófia, persze nem a leghatékonyabb módja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!