Miért utálják a tejet a testépítők?
Ahogy elnézem ez főleg Magyarországon lett divat, gondolom Drug Bunny-ék szokásos hülyítése. Ehhez képest amerikai (nemzetközi) oldalakon, pubmed tanulmányokban, stb. a tej az egyik legjobb protein forrás, sőt, a tojás mögött közvetlenül a legjobb. 91%-os biológiai értéke van a tejnek, pont mint a tojásfehérjének, ehhez képest a csirkemellnek csak 79%, a halaknak 83%.
Okés, a tejcukor (laktóz) az arra érzékenyeket fosathatja, és a tejzsír sem túl klassz dolog diétában, de tömegnövelés alatt miért ne lenne kiváló proteinforrás a tej? Jobb, mint a tejsavóprotein önmagában, mert annak jelentős része oxidálódik, a caseinnél magasabb biológiai értékű a savó miatt. Ráadásul olcsó.
Ilyen hülye érveket szoktak felhozni a tej ellen, hogy az más állat teje, meg kiscicáknak való, mert az nem proteinforrás. De ezek röhejes érvek.
Mit gondoltok?
A fehérjék hőre denaturálódnak, de neked a fehérjék felépítői kellenek.
A hőkezelés még mindig egy jó választás az ételek elkészítésére, és a proteinpornak sem lesz baja ettől. Ahogy a húsnak sem, zöldségeknek sem..
Így van, nem lesz baja a fehérjének, mint ahogy a hús vagy tojás fehérjének sem. Vannak proteines palacsinta receptek, mikor a tésztájába keversz fehérjét és úgy sütöd ki:
Zsü, így igaz, utolsó étkezésnek jó a túró, éjszakára pont jó a hosszabb felszívódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!