Miért utálják a tejet a testépítők?
Ahogy elnézem ez főleg Magyarországon lett divat, gondolom Drug Bunny-ék szokásos hülyítése. Ehhez képest amerikai (nemzetközi) oldalakon, pubmed tanulmányokban, stb. a tej az egyik legjobb protein forrás, sőt, a tojás mögött közvetlenül a legjobb. 91%-os biológiai értéke van a tejnek, pont mint a tojásfehérjének, ehhez képest a csirkemellnek csak 79%, a halaknak 83%.
Okés, a tejcukor (laktóz) az arra érzékenyeket fosathatja, és a tejzsír sem túl klassz dolog diétában, de tömegnövelés alatt miért ne lenne kiváló proteinforrás a tej? Jobb, mint a tejsavóprotein önmagában, mert annak jelentős része oxidálódik, a caseinnél magasabb biológiai értékű a savó miatt. Ráadásul olcsó.
Ilyen hülye érveket szoktak felhozni a tej ellen, hogy az más állat teje, meg kiscicáknak való, mert az nem proteinforrás. De ezek röhejes érvek.
Mit gondoltok?
Zsü, egyrészt ez ilyen gyúrós poén, nem kell besértődni, másrészt pedig azért nem kellene túrót nyammogni napközben, mert hosszan felszívódó kazein van benne, aminek 4-5 óra is lehet az emésztése, tehát, ha te napközben ilyeneket kajálsz, akkor tökéleteen belassítod az anyagcseréd, így lassulhat a zsírleadás is. Harmadrészt pedig a ch tartalma az tejcukor, ami sz@r, nem kellene diétában erőltetni. a versenyők az utolsó hetekben leállnak a tejtermékekkel emiatt.
De tőlem mindenki azt eszik amit akar.:)
Montez, tehát akár dupla sajtos mcroyalt jó sercegő sültkrumplival is? :)
Régebben úgy kajáltam, hogy magam elé tettem a macdonalds-os kupokonokat, azt néztem miközben toltam be a minimálisan fűszerezett csirke-rizsemet:D
Dehogy sértődtem. Valójában jót röhögtem. Megpróbálom ezt a túróval való leállást, és ha így lesz, akkor fogok inni egy turmixot Montez egészségére.
Utolsó étkezés a sovány túró. De csak utolsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!