Miért utálják a tejet a testépítők?
Ahogy elnézem ez főleg Magyarországon lett divat, gondolom Drug Bunny-ék szokásos hülyítése. Ehhez képest amerikai (nemzetközi) oldalakon, pubmed tanulmányokban, stb. a tej az egyik legjobb protein forrás, sőt, a tojás mögött közvetlenül a legjobb. 91%-os biológiai értéke van a tejnek, pont mint a tojásfehérjének, ehhez képest a csirkemellnek csak 79%, a halaknak 83%.
Okés, a tejcukor (laktóz) az arra érzékenyeket fosathatja, és a tejzsír sem túl klassz dolog diétában, de tömegnövelés alatt miért ne lenne kiváló proteinforrás a tej? Jobb, mint a tejsavóprotein önmagában, mert annak jelentős része oxidálódik, a caseinnél magasabb biológiai értékű a savó miatt. Ráadásul olcsó.
Ilyen hülye érveket szoktak felhozni a tej ellen, hogy az más állat teje, meg kiscicáknak való, mert az nem proteinforrás. De ezek röhejes érvek.
Mit gondoltok?
Ezekre a tanulmányokra amit írtál meg annyi hogy ezeknek nem az a céljuk hogy az emberek egészségesek legyenek. Lásd pl. napi vitamin bevitel.
2-es voltam.
én pl testet építek és edző vagyok valamikor a másik rendszerben kezdtem még, nekem semmi bajom a tejjel, mai napig lecsúszik 1-2 liter naponta ellenben fehérjét nem szedek csak vitamint.
És most lehet mondani az ellenpéldákat DE mellette is ugyanannyi érv van.
Aki szeretei igya, ezt szoktam mondani.aki nagyon komolyan csinálja e sportot és számol mindent ételben, az ne igya max, mert tényleg van benne sok tejcukor, meg zsír is, de pl nem minden ember eszik csak csirkemellet ahogy a kliemseimtől hallom, és bizony más húsokban jóval több a zsír mint egy 1,5% os tejben.
az a sok fiatal ami itt kap tanácsot vagy testépítő oldalakon olvasgatja és mindent számolgatni akar úgyis megtalálja a módját h helyette más élelmiszert fogyasszon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!