Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit csinálok rosszul (testépít...

Mit csinálok rosszul (testépítés)? Már nem tudom mihez kezdjek.

Figyelt kérdés

Kicsit több mint másfél hónapja edzek, és ez alatt SEMMIT sem fejlődtem, és most nagyon ideges vagyok..hol lehet a hiba?

- heti 3 alkalom

- naponta 5-6* kajálok

- legalább 10 órát alszok

- vitaminokat és tömegnövelőt szedek

- ha úgy érzem hogy bírom nagyobb súllyal végigcsinálni a gyakorlatot akkor emelem a súlyt.

- szoktam nyújtani

- 1 hétig edzővel edzettem hogy megtanuljam a dolgokat és ő csinált edzéstervet

- szokott izomlázam lenni az edzés utáni napon

- pihenőnapokon nem végzek semmilyen fizikai munkát, legfeljebb néha pakolok.

Pár hónapig túledzettem magam mert még nem értettem hozzá, majd kicsit több mint 2hónap szünetet tartottam mielőtt újra belevágtam volna kicsit okosabban.

Most (krvára) lassan fejlődő típus vagyok? Vagy rosszul csinálok, vagy esetleg kihagyok valamit? Esetleg ez valami betegség miatt van?

17F

2009. aug. 29. 22:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Semmit nem csinálsz rosszul!Róma sem egy nap alatt épült föl, és te sem fogsz!Ne mérd magad állandóan, csak heti 1*!Majd megindulnak fejlődni azok az izmok, csak türelmesen kell dolgozni rájuk!
2009. aug. 29. 22:24
 2/17 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a választ.

Most mértem meg magam másodszor, nem szoktam mindig.

Szeretek edzeni, mert jó érzéssel tölt el.

Én úgy tudom hogy a kezdők még nagyon gyorsan fejlődnek, ezért is zavar. Képet is csináltam mielőtt elkezdtem és ma is, összehasonlítva a fejlődés közel a nullával egyenlő.

2009. aug. 29. 22:45
 3/17 A kérdező kommentje:

másfél hónap alatt kb 40.000Ft költöttem rá, és engem ez a helyzet nagyon aggaszt, mert én max annyi fejlődét látok hogy még több az ér a karomon -.-

Ha később sem érek el eredményt, akkor abbahagyom azt ami eddig legjobban megtetszett az életemben..

2009. aug. 29. 22:48
 4/17 A kérdező kommentje:
Olvastam egy oldalon hogy egy velem kb egykorú 8 hónap alatt 60ról 86kg-ra fejlődött, és még csak tömegnövelőt sem szedett csak rendszeresen étkezett..jó persze ő biztos jó géneket örökölt vagy valami..
2009. aug. 29. 22:50
 5/17 anonim ***** válasza:

másfél hónap az semmi...

majd ha 1éve csinálod akkor írj

2009. aug. 29. 23:19
 6/17 anonim ***** válasza:
1,5hónap alatt már biztos kellett volna valamennyit fejlődnöd. a kaja biztos rendben van? 1,6g/tskg fehérje megvan? és minimum 5g/tskg szénhidrát? 5g szénhidráttal kezdj és ha nincs fejlődés akkor emeld 6g-ra, ha akkor sincs akkor 7-re és igy tovább! valószinüleg az étrendel va a gond. a tömegnövelő rendes étrendet csak kiegészíti, ugyhogy ha az étrended nemjó, akkor nem ér semmit!
2009. aug. 30. 08:59
 7/17 A kérdező kommentje:
Akkor valószínűleg az étrenddel van a gond. Ugyanis úgy szoktam enni hogy minden alkalommal megeszek annyi húst amennyit tudok általában rizzsel, ha nincs hús akkor szendvicset eszek amibe pakolok sajtot meg mindenfélét +turmix. Nem gondoltam volna hogy ennyire szigorúan kell étkezni
2009. aug. 30. 10:57
 8/17 anonim ***** válasza:

Nem kell szigorúan. Tömegnövelésnél meg főleg nem.

(bár nem írtad, mi a célod, de gondolom tömegnövelés)

A kulcsszó: túltáplálás.

Ha Te több kalóriát viszel be, mint amit leadsz, és ezen belül magas a fehérje aránya, akkor nőlni fogsz.

Hogy milyen arányban (zsír/izom) az már a kaja minőségén múlik.

Azért kiváncsi lennék, mit mondott az edző, miért nem fejlődsz.

2009. aug. 30. 12:44
 9/17 anonim ***** válasza:

a tömegnövelőért kár volt kiadni a pénzt.

A fejlődésed titka:

reggelire zabpehely +1adag fehérje turmix

a következő 4 étkezés: szénhidrát (lehetőleg rízs) és csirkemell és zöldségek

vacsora: csirkemell és zöldségek, esetleg egy kis túró és dió/pörkölt mogyoró

napi rízsbevitel: testsúlyod*5gramm

napi csirkemell bevitel: testsúlyod*2gramm*4 (a 4 azért kell, mert a csirkemell 25-28%-a tiszta fehérje)

az étkezések között, ha éhes vagy mehet egy adag fehérjeturmix

ha ezek után sem fejlődsz az elkövetkező 1,5-2hónapban, akkor én kérek elnézést

2009. aug. 30. 13:22
 10/17 A kérdező kommentje:

hát eddig zabpelyhet sosem ettem reggelire, nem hittem volna hogy az annyira fontos. Sőt úgy voltam eddig vele hogy mindegy hogy mit mikor eszek csak sokat egyek, ma reggelire is 3 egész csirkecombot ettem +rizs. Nagyon nagyon remélem hogy az alacsony szénhidrát bevitel volt az oka hogy nem fejlődtem mert a fehérjével szerintem nem volt gond.

Köszönöm a válaszokat!

2009. aug. 30. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!