Mit csinálok rosszul (testépítés)? Már nem tudom mihez kezdjek.
Kicsit több mint másfél hónapja edzek, és ez alatt SEMMIT sem fejlődtem, és most nagyon ideges vagyok..hol lehet a hiba?
- heti 3 alkalom
- naponta 5-6* kajálok
- legalább 10 órát alszok
- vitaminokat és tömegnövelőt szedek
- ha úgy érzem hogy bírom nagyobb súllyal végigcsinálni a gyakorlatot akkor emelem a súlyt.
- szoktam nyújtani
- 1 hétig edzővel edzettem hogy megtanuljam a dolgokat és ő csinált edzéstervet
- szokott izomlázam lenni az edzés utáni napon
- pihenőnapokon nem végzek semmilyen fizikai munkát, legfeljebb néha pakolok.
Pár hónapig túledzettem magam mert még nem értettem hozzá, majd kicsit több mint 2hónap szünetet tartottam mielőtt újra belevágtam volna kicsit okosabban.
Most (krvára) lassan fejlődő típus vagyok? Vagy rosszul csinálok, vagy esetleg kihagyok valamit? Esetleg ez valami betegség miatt van?
17F
Először is köszönöm a választ.
Most mértem meg magam másodszor, nem szoktam mindig.
Szeretek edzeni, mert jó érzéssel tölt el.
Én úgy tudom hogy a kezdők még nagyon gyorsan fejlődnek, ezért is zavar. Képet is csináltam mielőtt elkezdtem és ma is, összehasonlítva a fejlődés közel a nullával egyenlő.
másfél hónap alatt kb 40.000Ft költöttem rá, és engem ez a helyzet nagyon aggaszt, mert én max annyi fejlődét látok hogy még több az ér a karomon -.-
Ha később sem érek el eredményt, akkor abbahagyom azt ami eddig legjobban megtetszett az életemben..
másfél hónap az semmi...
majd ha 1éve csinálod akkor írj
Nem kell szigorúan. Tömegnövelésnél meg főleg nem.
(bár nem írtad, mi a célod, de gondolom tömegnövelés)
A kulcsszó: túltáplálás.
Ha Te több kalóriát viszel be, mint amit leadsz, és ezen belül magas a fehérje aránya, akkor nőlni fogsz.
Hogy milyen arányban (zsír/izom) az már a kaja minőségén múlik.
Azért kiváncsi lennék, mit mondott az edző, miért nem fejlődsz.
a tömegnövelőért kár volt kiadni a pénzt.
A fejlődésed titka:
reggelire zabpehely +1adag fehérje turmix
a következő 4 étkezés: szénhidrát (lehetőleg rízs) és csirkemell és zöldségek
vacsora: csirkemell és zöldségek, esetleg egy kis túró és dió/pörkölt mogyoró
napi rízsbevitel: testsúlyod*5gramm
napi csirkemell bevitel: testsúlyod*2gramm*4 (a 4 azért kell, mert a csirkemell 25-28%-a tiszta fehérje)
az étkezések között, ha éhes vagy mehet egy adag fehérjeturmix
ha ezek után sem fejlődsz az elkövetkező 1,5-2hónapban, akkor én kérek elnézést
hát eddig zabpelyhet sosem ettem reggelire, nem hittem volna hogy az annyira fontos. Sőt úgy voltam eddig vele hogy mindegy hogy mit mikor eszek csak sokat egyek, ma reggelire is 3 egész csirkecombot ettem +rizs. Nagyon nagyon remélem hogy az alacsony szénhidrát bevitel volt az oka hogy nem fejlődtem mert a fehérjével szerintem nem volt gond.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!