Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Májusig eltudok érni jelentős...

Májusig eltudok érni jelentős változást? (Kép)

Figyelt kérdés

Másfél hónapja járok kondizni, 3 nap edzés-1 nap pihenő, mell, bicepsz, hát, vállak, has, ezt mind egyszerre minden nap plusz 15-20 perc bicikli. Étrendem az most olyan, hogy egyszerűen csak kevesebbet eszem, ugyan is az a célom, hogy minél hamarabb lemenjen rólam a zsírréteg. Szóval lehet, hogy nem viszek be elég fehérjét az izomépítéshez, de viszont a zsír fokozatosan megy le, ezt érzem is és látszik is.

Tehát kérdésem: 4 hónap alatt ezt a testet le lehet szálkásítani majd megerősíteni? Milyen módszerrel csinálnátok? Személyi edzőt fogadjak esetleg? Megéri?

Bocsánat a sok kérdésért, de komolyan elkezdett érdekelni a testépítés.

Kép:

[link]

2013. jan. 12. 10:22
1 2
 1/12 anonim válasza:
56%
Ha keményen dolgozol elérheted a célod! először szerintem mindenképpen a zsírfelesleget add le, hiszen addig nincs értelme az erősítésnek, kissé felesleges is. Inkább kardio gyakorlatokat csinálj, mint a futás, vagy ahogy mondtad a biciklizés. ezután kezdheted az izmaid fejlesztését. Így jelentős változást érhetsz el!
2013. jan. 12. 10:35
 2/12 anonim ***** válasza:
erősits mert az izom fog anélkül lejönni könnyebben
2013. jan. 12. 10:42
 3/12 Dogmatix91 ***** válasza:

Szerintem ez pedig hülyeség. Étrendet rakj össze mindenképp, a nélkül izomból rengeteget fogsz veszíteni, még ha a zsír nagy részét le is adod. Ha a cél a fogyás, akkor magas fehérjebevitel mellett a szénhidrát bevitelt korlátozni kell.

[link]

Ha leszálkásítasz, akkor tök jó lesz, hogy nincs rajtad zsír, de izom se lesz rajtad. Utána tömegelhetsz vissza, ami nyilván azzal jár, hogy zsírosodni fogsz (nyilván kontrollálható mértékben). Oké, hogy kevesebbet eszel, de miből? Már nem 3szelet kenyeret eszel meg fél kiló nutellával, csak 2t? Minőségi tápanyagot kell nyújtani a szervezetednek.

2013. jan. 12. 10:48
 4/12 Dogmatix91 ***** válasza:
tricepszet, lábaidat nem edzed? Meg azt nem tudom elképzelni, hogy egymás után 3 nap fossá tudod magad edzeni. Ha csak lötyögni jársz le a terembe, bébisúlyokkal edzeni meg sorozatok között 5-10percet pihenni, akkor mindenképp jól jön egy JÓ személyi edző aki a szart is kipréseli belőled. Hidd el, ha teljes testet leedzenél 1szer rendesen, akkor nem tudnál utána még 2 napig érdemben edzeni.
2013. jan. 12. 10:50
 5/12 A kérdező kommentje:

Amiket eszek: Rozs kenyér, de nem sokat, gyümölcs, zöldségek, főzelékek minden nap, tojás, sajtok, húsokat NEm, halat ritkán, mondjuk egy héten egyszer. Az edzéseim igazad van, nem a legkeményebbek, de mindig elfáradok és leizzadok rendesen. Tudnék többet is kihozni ez igaz, de szerintem nem csak tötyögök, mert nem így néztem ki 2 hónappal ezelőtt...

Kérdésem még! : az normális, hogy stagnál a súlyom amióta gyúrok és fogyok a z

2013. jan. 12. 11:06
 6/12 A kérdező kommentje:
Normális, hogy stagnál a súlyom? Tehát zsírt veszítek de izom jön föl és ezért nem mennek lejjebb akilók csak minimálisan? Vagy valamit nem jól csinálok? Szénhidrátoból nagyon keveset eszem..mondom ami a fő táplálék: gyümölcsök, zöldségek, főzelékek, (kenyér nélkül) édesség 0. Néha 1-2 hetente tészta..valami, egy pizza vagy ilyesmi.
2013. jan. 12. 11:08
 7/12 A kérdező kommentje:
A súlyok, gépeken mindenből kb közepesen van, fekve 50-el nyomok 4x10-et , tricepszre, lábra nem szoktam gyúrni..persze lehet, hogy el kellene kezdeni azt is.
2013. jan. 12. 11:13
 8/12 Dogmatix91 ***** válasza:

Főzelékek tápértéke nem a legjobb, vigyázni kell, mert ha túlfőzöd a hüvelyeseket akkor 0 tápértéke lesz. A gyümölcsben sok a cukor (hiába fruktóz). Húst kéne enni, főleg csirkét annak is a mellét az alacsony zsírtartalom miatt. Persze ez nem olcsó mulatság, de olyan 30000Ft-ból lehet kajálni havonta (ebben már benne van egy tejsavó koncentrátum is), igaz, hogy nem úri lakoma, de csirke+rizs. Szálkás, száraz fizikumot össze lehet vele hozni. Persze jobb ha változatosabban tudsz kajálni. Brokkoli, spenót meg mindenféle zöldség.

Az, hogy stagnál a súlyod, az első hónapokban teljesen normális. Igénybe veszed az izmaidat, azok nőni fognak, csak rossz kajával nem olyan látványosan.

[link] ez itt 1 kiló zsír és 1 kiló izom egymás mellett :) Ezért is lassú folyamat az izomzat növelése :)

A használt súlyok teljesen egyén- és edzésterv függők. Lábazni kötelező, tricepszre meg már csak azért is érdemes edzeni, mert a felkar formáját döntően befolyásolja. Minden izomcsoportot meg kell edzeni.

Az, hogy elfáradsz edzés végére az oké, de én első komolyabb edzésem után konkrétan elhánytam magam :) És kemény lábazások után bizony még most is ülök pár percet az edzés végén :)

2013. jan. 12. 11:30
 9/12 A kérdező kommentje:
Tehát akkor folytassam ezt és plusz lábazzak, tricepsz, hát a csirkemellért nem vagyok oda, nem azért mert nem szeretem, hanem mert tudom, hogy attól nem fogok fogyni. Tapasztaltam már. Inkább halat eszek, az is jó ugye? Köszönöm a válaszokat! Érdekes kép..nem láttam még ilyet.
2013. jan. 12. 12:07
 10/12 Dogmatix91 ***** válasza:
én a teljes testes edzések után 2 nap pihenőt beraknék, de legalább 1et. Ugyanis nem edzés közben nő az izom, hanem pihenéskor. A hal is jó persze, csak sokkal drágább. Önmagában a csirkemell nem hizlal egyáltalán. 100grammjában 1gramm zsír és 0,5gramm szénhidrát van. Ha zöldségekkel eszed akkor kiváló diétás kaja. Rizzsel, brokkolival, esetleg édesburgonyával stb. (krumpli felejtős diétában) A fogyás/izomgyarapodás 70%-ban étrenden múlik. Az a komoly munka, hogy normálisan kajálj.
2013. jan. 12. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!