Nem megy a fejen és a kézenállás. Hogyan tanulhatnám meg?
Először is szörnyen félek.
Rettegek tőle, hogy hátraesek, és meghalok. De komolyan :D
Vagy attól, hogy kitörik a nyakam, és eszembe jut, hogy a szüleim megtalálnak majd a szobámban holtan, mert én a fejenállást gyakoroltam... Nagyon hülye vagyok, de tényleg rettegek ettől.
De az a baj, hogy meg kéne csinálnom. Kettő 1-est beszerezni (na jó, ha próbálkozunk, akkor kettest) nem lenne túl jó. Főleg úgy, hogy mindenből 5-ös vagyok, és hogy pénteken félév én meg mehetek felvételizni.
Pénteken akarja felmérni, mert ezt állítólag még ebben a félévben kell megcsinálni, de szerintem rá bírom venni, hogy ne osztályozza még. Vagy nem megyek pénteken. :) 5-ös átlagomat nem akarom lerontani, még ha a tesit nem is nézik a felvételiben...
Vannak valami tippek? Kézenállásról letettem, úgyse megy... De fejen akarok állni! Falnál gyakorolom, de szörnyen megfájdul a csuklóm és az alkarom, illetve a fejem. A koponyám szörnyen sajog.
Ezt a videót bámulom egy ideje, és úgy érzem mindent tudok már, de mintha nem lenne erőm erre. Két keskeny fal között is próbáltam úgy, hogy az egyik falnak ugye nekitámasztottam a hátam, a másik falon pedig lépegettem felfelé a lábaimmal. De beleremegett mindenem és abba kellet hagynom, mert összecsuklottam volna.
58 kg vagyok, de sosem sportoltam. Lusta disznó vagyok, meg kell mondanom... Segítség!
Előre is köszönöm! :) 14/l
leírtad.
úgy kell.
leraksz egy párnát a fal elé,felmész és tartod magad.
ennyi.
csináld akkor amikor otthon vannak,mérd az időtartamot,egyre több fog menni.
Nem tudsz esetleg segítséget kérni valakitől?
Aki felbírja húzni a lábaidat?
(mert gondolom, hogy lendületet nem nagyon mersz venni)
A fejedet párnázd be, a kezeidet úgy támaszd le, hogy háromszög alakot zárjanak be.
Ügyelj a fokozatosságra! Ne egyből akarj fejen állni, hanem mindig egy kicsit húzd feljebb a lábaidat.
Akkor szerintem menni fog:)
Ja igen, győzd meg magadat arról, hogy ezt te valóban szeretnéd, és nem az osztályzás miatt akarod megcsinálni:)
Mire megy az osztályzás? Van-e egyensúlyérzéked vagy meg tudod-e tartani magad fejenállva/kézenállva? Előbbi esetén ne félj, ha nem rogy össze a kezed és merőlegesnél kisebb szögben dőlsz a falnak, akkor nem tudsz elesni. Fejenállás még annyira nem nehéz megtanulni, de kézenállni támasz nélkül az kihívás, főleg pár nap alatt, nekem hónapok kellettek hozzá (nem tesi, csak úgy poénból:D)
Nem annyira veszélyes, ha hátradőlsz, huppanás, de túléled, viszont ha érzed, hogy dőlsz és behajlítod a karjaidat, átviszed bukfencbe, akkor egyáltalán nem fáj. Keress rá youtubeon, van csomó handstand tutorial.
"Rettegek tőle, hogy hátraesek, és meghalok. De komolyan :D"
de ha te is kineveted magad akkor hogy lehet hogy mégis tartasz tőle?
nem az egész kell neked, csak az első három gyakorlat.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!