Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Most olvastam a Harcosok...

Legion kérdése:

Most olvastam a Harcosok Étrendjét, ami naponta egy étkezést ír el, de előtte olvastam a Fegyencedzés 2-t, ami napi 3-at. Most melyikre hallgassak?

Figyelt kérdés
2013. jan. 9. 16:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ez k*rvára nem extrém, ez nem egy divatdiéta ez inkább életmódszerű. Nem fogyókúra. De minek vitatkozunk mikor te még nem próbáltad csak én?
2013. jan. 9. 19:06
 12/20 aikiboxer ***** válasza:
100%

A harcosok étrendje sem csak napi egy étkezést ír elő.

Én ezeket eszem:

- Reggel: protein (most mogyorós csokis :P)

- Délelőtt: egy alma, vagy két mandarin vagy ilyesmik

- Ebédre: zöldsaláta (saláta, paradicsom, uborka, zöldpaprika, káposzta, ami éppen van + joghurtos kapros öntet) + két főtt tojás (ez azért egy rendes étkezés, nem?)

- Délután: megint egy alma, narancs; ha éhes vagyok akkor egy marék pörkölt mogyoró vagy egyéb mag, de igazából nem vagyok éhes

- Edzés után protein

- Vacsora (= Lakoma):

-- 1/2 kg párolt zöldség reszelt sajttal, vagy spenót vagy sóska, esetleg zöldségleves sok zöldséggel

-- 50-70 dkg sült hús (a legegyszerűbb a csirkecomb almával, vagy hagymával, vagy barackkal, vagy aszalt szilvával vagy csak fűszerekkel; vagy pulykaszárny fűszerekkel; hétvégén cifrázom: tejfölös paprikás, ananászos-cukkínis mustáros ragu stb.)

-- A végén pedig vagy tk. kalács vajjal (saját sütés), vagy tk. almás vagy túrós pite (szintén saját sütés), vagy zab proteinnel.

Méricskélni nem szoktam, de nem is vagyok testépítő. 4 hónap alatt fogytam 8 kg-ot izomvesztés nélkül. (Mondjuk heti 10 edzéssel, de akkor is.)

2013. jan. 9. 20:29
 13/20 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik ez a téma. Tök mindegy a véleményem, mert egy senki vagyok, de nagyon tetszenek a viták, az érvek.

Valóban szokatlan az esti túlevés és a nappali mérsékelt evés. Nem állítom most nem jó, csak szokatlan. Pontosan mi indokolja, miért érdemes ezt követni?

Az emésztésünk reggel, ébredés után néhány órával jár a csúcson, és megfigyelhető hogy későn már kevésbé hatékony. Légrády Péter sokat vizsgálta az emésztést, ultrahangos vizsgálatokkal az epehólyag összehúzódását, a patkóbélbe vezető enzim kivezető csatornák záróizmainak nyílását-záródását különböző ételek hatására, különböző időpontokban.. És az eredmények megerősítik a "reggelizz mint egy király.." régi véletlenül éppen találó közmondást, de az évszázados keleti táplálkozástudománnyal is egybecseng.

Elvileg a nap korai szakaszában kell többet ennünk, érvelek én emellett a leírt érvek, források alapján.

Másik, hogy hányszor. Ezt most csak Légrády Tojáskönyvére alapozva úgy gondolom, hogy nem kell 3 étkezésnél több. 3 étkezéssel lehet eleget enni, ez gondolom elfogadható.

És 3 étkezés mellett tud elég emésztő enzim gyűlni az emésztéshez, 2-3 óránkénti, kisebb mennyiségű evésnél az emésztés könnyen lehet hogy nem elég hatékony, a kevés és esetleg zsírszegény étkezés eleve nem vált ki kellő emésztő enzim kiválasztást, ennek fényében ritkábban, tehát amikor megéhezünk és jóllakásig célszerű enni (erre viszont tökéletes a WD nagy, bőséges étkezése, lakomája).

Hát, ennyit tudok én hozzászólni, remélem érdekes volt.

2013. jan. 9. 21:08
 14/20 A kérdező kommentje:
Ágibaby-nek mondanám,hogy azért az átlagnál többet mozgok,aktívan csinálom a fegyencedzésből a húzódzkodást(6.lépés),fekvőtámaszt(6.lépés),lábemelést(1.lépés).Óránként csinálok mindből egy sorozatot,10-et a húzásokból,20-at a fekvőből,és a lábemelésből.Ezt minden másnap csinálom,minden órában.Mellette futottam,amíg a futópályán nem volt hó,3 nap Cooper(2900m/12perc),1 nap pihenő.Tehát az átlagnál egy fokkal sportosabb vagyok.Wade azt írja,naponta 3x egyek,de legyen 4 óra köztük.Így 88-ról lementem 86-ra.Én amúgy egy nap csak kétszer eszem,és tényleg nem vagyok éhes.Csak most nem tudom,legyen úgy,hogy csak 1x eszem,vagy a 2 legyen meg.185/86 vagyok,de még egy 5-öst feltétlenül le kellene adnom.
2013. jan. 9. 21:09
 15/20 aikiboxer ***** válasza:

Ági91babe:

"Valóban úgy hiszed, hogy egy ilyen étrendet hónapokig képes lennél tartani,úgy őszintén?"

Kereken 5 hónapja, augusztus 9-én kezdtem el, most január 9-e van, és annyira bejön a WD hogy már nem is lennék képes "hagyományos" hízós-zabálós-bűntudatos-megvonós étrenden élni.

"minek 2-3 hétig szenvedned vele,hogy aztán a felborult anyagcseréd és étkezési ciklusod miatt még plusz 5 kilót magadra szedj tőle?"

5 hónap alatt 8 kg-ot fogytam és izomból egy grammot se. Semmilyen anyagcserém nem borult fel.

"Őszintén,nem bántásból,de nem az lenne a legfenntarthatóbb szerinted, ha a hétköznapi életvitelednek megfelelően kajálnál mondjuk?"

Hát egyáltalán nem. Nem is tudom, hogy kezdenék hozzá. Eléggé hízékony vagyok, így állandóan méricskélnem kellene, hogy miből mennyit eszem, plusz soha nem laknék jól. Tudom, csináltam 38 évig...

"Tehát nem korgó gyomorral és kopogó szemmel közlekednél napközben,miközben semmire sem tudsz koncentrálni?"

Hehe ez vicces volt. Ma már túlvagyok egy kiadós szexen ;), egy kiadós bokszedzésen, egy fegyenc gyakorlatsoron, és ehhez képest ma még csak 2 protein shaket, egy almát és egy kis salátát ettem (ma tojás nélkül), és egyáltalán nem vagyok éhes, nem korog semmim és nem kopognak a szemeim, pedig este f10 van. Most kezdek el csak vacsorázni...

"Majd éjszakára,lefekvés előtt sz&rrá zabálni magad,pont mikor nem lenne annyi tápanyagra szükséged?"

Nem "sz&rrá", hanem normálisan jóllakom. :) Szerintem szükségem van a tápanyagra ld. fentebb.

"Magyarázza már el valaki nekem, hogy hétöznapi átlagos mennyiségű mozgást végző emberek miért akarnak úgy táplálkozni mint az ősember"

A WD nem az ősemberre hivatkozik, hanem a római kori harcos életmódra illetve a földművelő kultúrára.

"de amúgy minek????"

Azért, mert így nem kell a munkahelyi kantinban kő drágáért a sz.rt megennem, hanem a munkahelyen csak egy könnyű salátát eszem (ezt is viszem magammal otthonról többnyire, de ha nem, mindig van friss saláta meg főtt tojás ott is), és este pedig saját magam által készített nagyon egészséges ételt eszem úgy, hogy megadom a módját. Jól is esik, soha nem is vagyok éhes és nem hízom tőle egy dekát sem.

2013. jan. 9. 21:47
 16/20 agi91babe válasza:

Rendben,elfogadom az érveid,és örülök,ha ez neked passzolt, bevált, és hiszel benne. Van ilyen.

Én természetellenesnek és hosszútávon nem túl kifizetődőnek tartom. De megtartom magamnak a véleményem.

2013. jan. 9. 21:58
 17/20 aikiboxer ***** válasza:
Pedig a könyv éppen azzal érvel (ami reális is), hogy az egyetlen kultúra, ahol napi 3-5x esznek, az az európai, és az is csak a reneszánsz kortól kezdve, hogy kérkedjenek vele, milyen gazdagok. A föld összes többi kultúrájában 1x vagy 2x esznek (kiadósan), nap közben csak csipegetnek. Ebben semmi természetellenes nincs, csak a belénk idegződött európai téveszmék (pl. 6 óra után csak gyümölcs stb.).
2013. jan. 9. 22:00
 18/20 anonim ***** válasza:

Köszi, jogos.

Munkahelyre, egyetemre én is gyakran salátát (valamilyen zöldséget) és pár csík sonkát, falat kolbászt viszem. Ki tudja, kiderül a végén hogy én is WD szerint eszem!

Bár kb. 3 étkezést egyenletesen osztom el, ahogy jólesik. Ez lehet nagy vacsora edzés után, kevesebb reggeli és kevesebb ebéd edzés előtt..

Lényegében ahogy alkalmazkodni tudok, teljesen jogos hogy nem a melóhelyi sz.ar minőségű menza kosztjából lakik jól az ember.

2013. jan. 9. 22:07
 19/20 anonim ***** válasza:

A WD-nél sokkal jobb a leangains, szerintem ahol ilyeneket ehetsz és nem hizol el hanem sőt akár szálkásodsz vagy szinizmot növelszrossz nem lehet

[link]

[link]

Harcművészenk üzennem meg mielőtt a ch-ba beleköt hogy edzés után az inzulin nem érzékeny

[link]

2013. jan. 10. 10:24
 20/20 anonim ***** válasza:

Edzés után jobban tolerálja a testünk a ch-t, ezt én is tudom, bár még komoly, hosszú távú egészségügyi hatásokat kéne ismerni..

Az átlagember sem 10 év alatt lesz cukorbeteg, sok időbe tellett mire rájöttek az okokra. Most ezt leszűkíteni az edzés utáni ch fogyasztásra, igen nehéz.

De valószínűleg mivel kevesebb inzulin is elég ilyenkor, könnyen lehet hogy valóban nincs is probléma a ch dús kajálással.. nem tom, tanulni kell meg tapasztalni még.

2013. jan. 10. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!