Most olvastam a Harcosok Étrendjét, ami naponta egy étkezést ír el, de előtte olvastam a Fegyencedzés 2-t, ami napi 3-at. Most melyikre hallgassak?
Gratulálok, sikeresen elolvastál két táplálkozáshoz nem értő 'irományt'.
Jobban jársz felteszel itt egy kérdést, hogyan is kellene leadni a zsírt.
Biztos hogy a közhiedelem ma már irracionálisan fél az izomvesztéstől.
Holott: WD mellett sem kopik le az izomtömeg.
A nyersvegán gyümölcsevők sem fogynak le anorexiás csontvázzá, holott a fehérje bevitelük: gyümölcs.
Kedves kérdező!
Nem vagyok dietetikus, sem TáplálkozásHarcművész, de csupán annyi lenne a kérdésem hozzád, hogy ha őszintén magadba nézel(nem muszáj nekem bevallanod,de legalább magadnak);
Valóban úgy hiszed, hogy egy ilyen étrendet hónapokig képes lennél tartani,úgy őszintén?
Ha nem,(szerintem senki sem),akkor először is minek 2-3 hétig szenvedned vele,hogy aztán a felborult anyagcseréd és étkezési ciklusod miatt még plusz 5 kilót magadra szedj tőle?
Őszintén,nem bántásból,de nem az lenne a legfenntarthatóbb szerinted, ha a hétköznapi életvitelednek megfelelően kajálnál mondjuk? Tehát nem korgó gyomorral és kopogó szemmel közlekednél napközben,miközben semmire sem tudsz koncentrálni? Majd éjszakára,lefekvés előtt sz&rrá zabálni magad,pont mikor nem lenne annyi tápanyagra szükséged?
Te magad látod ebben a logikát? Úgy őszintén?
Magyarázza már el valaki nekem, hogy hétöznapi átlagos mennyiségű mozgást végző emberek miért akarnak úgy táplálkozni mint az ősember(aki csak azért zabált este,mer' egész nap kergette azt a tetves mamutot hogy legyen mit ennie,jóhogy bezabált éjjelre), vagy úgy mint egy élsportoló,de legalábbis nagyon aktív sportoló ember?
Mikor a lakosság kb 10%-a él valóban ilyen aktív étrendet.
Ha élsportoló,táncos,küzdősportos,válogatott játékos,versenyző testépítő stb... lennél oké. Akkor lehet extrémebb étkezési szokásokat kialakítani,de amúgy minek????
Utolsó: No ez aztán érvelés volt a javából.Kiragadtál egy érvet a húszból. Érted a kérdésem lényegét?
MINEK? Kiegyensúlyozottság, aranyközépút,önmérséklet? Ezek a szavak tök jók...lehetne őket alkalmazni az étrendünkben is.
Ha valaki változást akar, helyreállítani a súlyát,egészségét,akkor miért nem harmonikus étkezésre törekszik,miért egy totál extrém,megborult diétára. Majd attól gondolod helyreáll a szervezetedben uralkodó káosz?
Ebben aztán sok logika van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!