Milyen gyakorlatokat végezzek, hogy vékony legyen a combom?
Nincs semmi? És a józan ész? Mi az, hogy "tudat alatt"? Jön mindjárt az agykontroll, meg az atlantiszi fényjáró energiavarázslat? Honnan tudja a tested, hogy saját súllyal vagy súlyzóval terheled? Az izom csak érzékeli a terhelést, és ellenáll, mitől függ, hogy egyik esetben fogyasztja a zsírt, a másikban nem? Valami normális magyarázatot azért próbálj már meg összehozni, mert ez így elég gyér.
Kérdező: még mindig nem a gyakorlatoktól lesz vékonyabb egy testrész, el kéne már felejteni ezt a marhaságot. Az izommunka nincs hatással az izom felett levő zsírra. A futás meg nem "gyakorlat". Ennyi adattal nem tűnsz kövérnek, csakhogy ez a két adat nem is alkalmas arra, hogy meghatározzuk: a testzsírszázalék a lényeg, ami neked valószínűleg magas. Avagy: kevés izom, sok zsír, így lehetsz könnyűen vastag. Mert az hótziher, hogy nem az izomtól vastag az a láb... és nem is a csontoktól, az még nagyobb kamuduma.
Ha fogyni akarsz, akkor diéta, de akkor meg úgy fogsz kinézni, mint egy pálcika, főleg, ha a helyzet megspékelődik egy kis önképzavarral, ami jellemző a nőkre.
Tudom, hogy semmi értelme neked magyaráznom, mert ugyis csak rákattolgatsz hogy hasztalan a válaszom, de figyelj:
normális (átlagos) energiabevitel mellett a testzsír% csökken, amiatt, amit már előbb leírtam, megint nem fogom. hidd el, egy kevés ideig rendes tömegnövelő étrenden voltam, napi 120g fehérjén és 300g CH-n, és minden nap eddzettem (vasárnap kivételével) , 2 hónapig tartott az étrend, és am meg csak próba volt, mert én nem teljesen izomtömegre megyek, és csak mellizomra eddzettem súlyokkal, minden másra saját testsúllyal. 2 hónap után kb másfél kiló izmot szedtem fel, lehet annyit sem, és semennyi zsírt. és mond meg: ha a sok megevett kajából nem izom lett, és nem is zsír, akkor hova tűnt?
Kérdező, nincs helyi zsírégetés.
A lábadnak van egy formája. Ezt meghatározza az izomzat és a zsír. Mindkettőnek változik a mérete.
Az izom edzéssel erősíthető, ez meg is látszik rajta. Izmot fogyasztani.. lecsökkenteni pl. begipszeléssel, tehát elhanyagolással lehet.
Zsír fogyás helyileg lehetetlen, fogyás vagy hízás van, direkt lábról fogyás nincs.
Futás + étrendváltás (sok zöldség + gyümölcs). Én 12 kilót adtam le szeptember óta, úgy hogy közben ki is hagytam heteket, mert sok volt a tanulnivalóm. Ma is voltam futni, és a korábbi dagadt lábamon most már lehet számolgatni az izmokat, ráadásul sokkal egyszerűbb nadrágot is venni.
Az étrendváltástól sem kell megijedni, ugyanazokat eszem mint korábban (ünnepeken fulladásig zabáltam - ki kell használni a házi koszt adta élvezeteket), de sokkal több a zöldség, gyümölcs.
Mondjuk én fiú vagyok és jelentősen eltér a testfelépítésem is, mert két méterre jut most 93 kiló a szeptemberi 105-el szemben.
"Úgyse hiszed el", "már leírtam" (aztán persze kiderült, hogy mégse), ezek nem éppen olyan dolgok, amik azt sugallják, hogy biztos vagy a dolgodban (: Úgy is mondják: feltartott kézzel megy ki a pályára.
Mellesleg az, hogy nem az edzéstől, hanem a kajától történik ez, nagyon nem mindegy, de attól még nem igaz. Azt te csak hiszed, hogy nem jött fel zsír, de ez még mindig nem azt jelenti, hogy a zsír _eltűnik_. Szénhidrátból meg nem lesz izom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!