A kyokushin karatéban mennyire fektetnek hangsúlyt a szellemi háttérre?
A kyokushinkai karate alapból véve nagy hangsúlyt fektet a szellemi fejlődésre. De maga ez a karate ág két fajtából tevődik össze. Vannak a sport karatésok, akik csak a rúgásokat, ütéseket végzik, magyarán az alapgyakorlatokat. Ők nem a szellemi részére törekednek. És vannak a hagyományos kyokushinkai karatét folytatók akik a karate szellemét is gyakorlatba akarják venni, meg szeretnék tanaulni. Én is kyozok immáron 4-dik éve és én a hagyományos kyo követője vagyok. Ha tényleg érdekel a dolog ezt a fajtát ajánlom, mert tényleg nagyon sokat fejlődsz lelkileg és szellemileg.
Ui.: Igen, vannak formagyakorlatok, de annak semmi köze sincs az átszellemüléshez. A formagyakorlatok (katák) lényege imitálni a küzdelmet. A neve jelentése:" Képzelt ellenfelekkel való küzdelem."
Ha komolyan sok időt belefektetsz nagyon jól megtérülő sport. Sok szerencsét hozzá. OSU.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!