Konditeremhez szeretnék kérni egy kis segítséget! Milyen testrészekre helyezzem a hangsúlyt?
21 éves lány vagyok, 5-7 kg felesleg van rajtam, ezért kalóriadeficit és futás mellett szeretnék fogyni. Heti 2 alkalommal mennék konditerembe is, de fogalmam sincs, hogyan kéne nekilátni.
Mindkét alkalommal edzek minden testrészre? Vagy szedjem ketté? Gondolom has, fenék, comb, kar alap, mellé még mit kéne csinálnom?
Van a bodybuilderen valami edzésterv kifejezetten nőknek? (nem fitnesz bajnok szeretnék lenni, csak formás).
És végül mondanátok véleményt az edzőteremről, amit választottam? [link]
hétfő kondi
kedd pihenő
szerda röplabda edzés
csüt futás
péntek kondi
szombat pihi
vas futás
ha ez számít valamit. a linket köszönöm.
edzőteremről vélemény?
már edzésterved akkor van,de azt nem értem hogy miről beszélsz az utolsó kommentedben.
valahogy fogalmazd már át mert nekem nem világos hogy mit is kérdezel.
szerintem csináld ezt addig, amíg nem tudsz rendesen, szabályosan végrehajtani minden gyakorlatot. ez a kezdő edzésterv célja. éppen ezért a súly még nem is nagyon számít sztem, mert ha már relatíve nagy súlyokkal szabálytalanul edzel, akkor több kárt okozol magadnak, mint hasznot.
a gyakorlatok elsajátításában kérheted edző segítségét, és szerintem nézd a BBTV flash edzéstechnikai rovatait. abban bunny elmagyarázza, mit hogy kell.
ja és ami a legfontosabb: a türelem, és a kitartás. sokan feladják akik nem látnak fejlődést 2-3 hét után, de te ne tedd :)
a teremről meg annyit, h látogass el vagy 2x, és ha tetszik, akkor okés :)
Miért nem tudod a súlyokat belőni érzés alapján? Számomra ez a pont rejtély.
Épp az a lényeg, hogy az első egy-két súlyzós edzéseden próbáld behatárolni, melyik gyakorlatnál, mennyit bírsz és igyekezz belőni a súlyokat a megfelelő ismétlésszám eléréséhez.
Olvass sokat és próbáld ki a gyakorlatokat, szigorúan helyesen végrehajtva. Tanulj meg nyújtani és bemelegíteni, hogy ne legyen sérülés és kötött az izomzatod.
Heti két súlyzós edzésnél edzhetsz minden főbb izomcsoportra. Nem kell annyira megszakadnod, szoktatni kell a szervezeted a terheléshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!