Ha futás után 2 nappal levő edzésemet nem tudom megcsinálni, mert annyira fáj a sípcsontom, akkor azért mert dagatd vagyok, v. mert még nem szokott hozzá?
szombaton futotam 5-6 km-t (2 szoktam) kb 3 hete futok 3-4 naponta most pedig nemtudtam ugrálokötelezni, mert nagyon fájt a sípcsontom miért van ez?
és mivel tudnám enyhiteni a fájdalamat vagy mikor fog elmulni?
17 F 185cm/84 kg
azért fáj és gyulladt be,mert gyenge az alsó lábszárad izomzata.
futásnál kocogásnál meg alap,hogy csak jól felkészült izomzattal érdemes elkezdeni.
a fegyenc 2ben részletesen leírják,hogyan végezz alsó lábszár,vádli erősítést.
amíg fel nem készítetted a tested,addig ne végezz ugrálós edzést.
"futásnál kocogásnál meg alap,hogy csak jól felkészült izomzattal érdemes elkezdeni. "
WTF? Kocogást csak jól felkészült izomzattal lehet ELKEZDENI??? ez azért elég kemény. :-D
Nyilán az a baj, hogy az izmaid nem elég edzettek. Ez van. Amíg a fájdalom tart kíméljed. Fuss kevesebbet, lassabban, és figyelj a helyes tartásra, technikára. Max. 2 hét alatt elmúlik. Amikor elkezdtem nekem is volt ilyen. Nagyon gyakori, szerencsére teljesen ártalmatan kezdő futóbetegség. Türelem, pihenés.
minden cimpőmbe amelyikben sportolok van talp betét
, igen lehet hogy azért van mert most aszfalton is futotam és utolsó köszi az " olvasni valót" egyre jobb lett a végére "de súlyos esetben akár bénulást is okozhat" :DD
Futócipőbe soha nem teszünk talpbetétet. Sőt! Szigorúan tilos! Ezer f.cipőből választhatsz, felesleges betéteket használnod, hisz akkor már az adott f.cipő nem tölti be a helyes funkcióját. Valószínűsíthető, hogy a sípcsont fájdalmadhoz, többek között ez is hozzájárul. Szerintem "döncike" válasza hasznos, fogadd meg. Láttam én már 120 kg-os embert is rendszeresen futni. Ha fáj,akkor pihentesd, de miután leírtad, viszonylag keveset futsz-jó, tudom, mihez képest- szóval, beiktathatnál lassúbb, de ugyanakkor lendületes szakaszokat, majd sprintelgethetnél is egy-egy szakaszt. Jó a futástechnikád? Nem ironizálok, csak lehet jobban használod a lábad. A karmunkádra próbálj jobban figyelni, bár az úgy is adja magát, de a törzsed sosem szabad "forgatnod".
Kívánok Neked fájdalom- és sérülésmentes futást!
Üdv.: Rea
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!