Nagyon gyenge izületeket, hogyan lehet erősíteni? Lehet egyáltalán?
Különösen a csukló lenne fontos, de a többi is érdekel.
65kg vagyok a csuklóm körmérete pedig kemény 15cm, ezért egyszerűen nem bírja el a testsúlyomat, mondjuk fekvő támasznál.
De ez igaz akár a többi izületemre is (váll, térd, gerinc, könyök), de azok most naggyából helyre jöttek.
Úgy érzem, hogy e-miatt képtelen vagyok fejlődni, mert az izületeim hamarabb bemondják az unalmast, mint az izmaim.
A mozgást abba hagyni nem fogom.
Izületvédőket ismerem, kapszulásat, és a bandázst is (nyilván nem mindet)
A technikám elvileg jó
Tudom, hogy az izmaim gyengék, de a csuklóm már évek óta nem lett erősebb, csak egyre rosszabb.
Étkezésem nem túl jó, vitamint nem sűrűn szedek.
Orvoshoz nem megyek, mert mindegyik azzal jön, hogy ne csináljak semmit, inkább otthon kötögessek mozgás hellyett. Eddig semmi újat nem mondtak.
Sport krémem van otthon egy egész polcnyi (de minek?).
Mit tegyek????
ma 12:10
Hogy micsoda? Növekedési hormon??? Az meg mi a franc (sejtem), de azért kifejthetnéd bövebben.
Minek az????
A Glukozamin, msn-t, kondroitin stb. ismerem, az izületvédőkben szokott benne lenni.
N0rbi04
Ismerem mindkét részét a fegyencedzésnek, olvastam is őket. Pont ehhez hasonló gyakorlatokat csinálunk órán, és ettől fáj a csuklóm is.
Mindent az első lépéstől kell kezdeni azzal is eggyettértek, annak ellenére, hogy a sok türelmetlen azt mondja, hogy a közepétől is lehet kezdeni.
Nekem is 16 centi a csuklóm, 173/77 vagyok hozzá, mégsincs vele gond. A bemelegítésre nagyon figyelj oda, és lehetőleg soha ne eddz hidegben, inkább jól fűtött helyiségben (még ha szakad rólad a víz, akkor is, azt közben lehet pótolni), vagy legalább pulóverben. Víz legyen meg 3-3,5 liter naponta és használj izületvédőt.
De ha az étkezés nincs rendben, akkor azért is nem tudsz fejlődni.
Vannak jó gyakorlatok. https://www.youtube.com/watch?v=LlZhS4WWlFc
Ebből a könyvből vannak: [link]
Köszi ki próbálom ezt, és lehet inkább súlyzokra váltok.
No meg izületvédő, és napi 3,5 liter víz...
Hátha segít.
"Majd csinálok képet akkor, hogy elhidd!"
Elhiszem... Engem viszont másvalami érdekelne, hogy van az, hogy valakinek ilyen nagy tenyere, ujjai és kézfeje van úgyhogy relative kicsi és izomtalan. Míg egy nagyobb embernek kisebb tenyere és lágyabb ujjai vannak úgyhogy elég jó testfelepítésű.
Nekem kis kezem van és csuklóm, ellenben 44-es karom. Alapgenetikában vékony ízületeim, kis lábfejem és kezem van, ezt nem tudom növelni, csak ahol izom is van.:)
Mindenki más genetikájú, ezen nem kell csodálkozni.:)
Ha ésszel végzed a súlyzós edzést, bemelegítéssel, szabályosan, nem óriási súlyokat rángatva, akkor nem cseszi el az ízületed.
Qrvára nem értek egyet ezzel a súlyzóellenességgel. Úgy látszik divat lett fikázni a testépítést. 27 éve edzem, de semmi bajom, szóval nem kéne itt riogatni a népet a súlyzóktól.
Meg amúgy is, szerinted a kettlebell az nem súly?? Az már nem az ugye, mert annak füle van?? Betojás, hogy mi megy néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!