Gyenge izületeket meg lehet edzeni? Help!
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Sajnos ínhüvelygyulladásom van, mert bemelegítés nélkül edzettem, és érdekelne, hogy kellene ez, hogy eltántorítson attól, hogy mondjuk folytassam az edzéseimet?
2012. dec. 18. 16:42
1/7 Dogmatix91 válasza:
pihentesd amíg el nem múlik (régebben gipszelték, hogy ne tudd mozgatni). ízületet nem lehet edzeni, az porcból van. Tudsz esetleg valami MSM-es, kollagénes cuccot szedni ami karban tartja valamennyire az ízületeket. A gondos bemelegítésen és a helyesen megválasztott súlyon múlik a dolog.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Akkor gyakorlatilag a bemelegítés, ami nagyon fontos, mert különben gáz van.
Olvastam egy könyvet, amin az van, hogy a testsúlyos gyakorlatok az izületeket is megerősítik. Ezek szerint ez kamu?
2012. dec. 18. 19:27
3/7 Dogmatix91 válasza:
maximum hozzászokik a terheléshez, a szalagok alkalmazkodnak. Ha kényes a csuklód akkor esetleg egy megfelelő csuklóbandázs vagy merev szorító jót tud tenni. Leveszi a terhelés egy részét az ízületről. A bemelegítés mindig nagyon fontos! Lehet, hogy most még nem fáj a vállad, térded, könyököd stb. ,de lehet hogy 5év múlva kész lesz minden ízületed. Tehát bemelegítés + normális súly.
4/7 A kérdező kommentje:
Normális súly alatt azt érted, hogy ne emeljek sokkal többet, mint amennyit bírok, tehát fokozatosan szoktassam magam a terheléshez?
2012. dec. 18. 21:15
5/7 Dogmatix91 válasza:
igen. Fő a fokozatosság! Ha pl ki bírsz nyomni 100kilót, akkor max 80kilóval szériázz, de az se baj ha kevesebb. Bemelegítés se csak abból álljon, hogy 2 karkörzés. Maradjunk a fekvenyomásos példánál. Megvolt az alap bemelegítés, utána szép fokozatosan menj fel 80kg-ra, legalább 3 lépcsőben!
6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítő válaszaidat. El voltam keseredve, hogy már nem is tanulhatok harcművészetet a karom miatt, de mostantól nagy hangsúlyt fogok fektetni a bemelegítésre, amikor edzem magamat.
Egyébként te sportolsz valamit?
2012. dec. 19. 12:02
7/7 Dogmatix91 válasza:
Harcművészetet mindig érdemes tanulni! Én jelenleg csak konditerembe járok, régen judoztam és most erősen szemezek az MMA-val, vagy a Chinese Kickboxinggal(pontosan nem tudom, hogy zajlik egy edzés, mert januárban indul az első csoport). Versenyezni nem szeretnék, de az állóképességen és az ember mentalitásán sokat javítanak a harcművészetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!