Kezdő izomépítés. Tényleg ennyi fehérjére van szükségem?
Aloha, iszonyat sok súlytól szabadultam meg az utóbbi időkben (40kg) és szeretnék egy kis alap-izomzatot felszedni magamra.Bár a fő célom inkább az erőlét, szeretnék néhány kilót felszedni izomból (tényleg csak egy alap mennyiséget).62kg/183cm
Ott kezdődik a probléma, hogy nem eszek állati termékeket, nem csak morális okok miatt, de egyszerűen gusztustalannak találom őket.Amióta így eszem nem tudok igazán hízni, ami nem is aggaszt.Jól is érzem magam a bőrömben, de soha sem volt rajtam semmi izom, még 100 kilósan sem.Cardioban a top-on vagyok, de azzal csak a lábamra tudtam felszedni egy nagyon picit fél év alatt.
Az étrendem nagyon nagy része szénhidrát, a többi fehérje, nagyon pici zsír (az ami a zabból, babokból, stb. jön).Napi kb 80-100gramm fehérjét eszek, csak egészséges kajákból.Se pénzem, se gusztusom étrend kiegészítőket szedni.Szerintetek ez elég lesz ahhoz hogy felszedjek egy kevés izmot?Az idő nem érdekel, iszonyatosan imádok mozogni és nem is bírom ki a napi cardiom nélkül, rengeteg energia van bennem.
Kérdező, nem egészséges amit csinálsz.
Én a cukorbetegség gyógyulásodat is megkérdőjelezem, magas ch bevitellel eddig még minden más embernek csak az elhízást és cukorbetegséget sikerült elérnie, semmiképpen sem ezek javulását.
Igen, ismerni kéne milyen esszenciális aminosavakra, zsírokra van szükségünk, és hogy ezeket nem tudod bevinni kizárólag növényekből.
Az ember pedig tökéletesen meg tudja enni a leölt állatot, ahogy írtad nyersen. Egészséges állattól nem lesz semmi bajunk, bár emészthetőbb és finomabb sütve.
Amit csinálsz a józan ész, a tudomány és valljuk be, az általános egészség felfogás ellen megy. Mindegy, hogy a nyugati orvoslást, a nyugati haladó orvoslást-táplálkozástudomány, a hagyományos kínai orvoslást nézzük, egyik szerint sem jó amit csinálsz. Ez már csak jelent valamit.
Indiában a leggyakoribb a cukorbetegség, biztos semmi köze a sok olcsó szénhidrát evéshez?
Tanulj tanulj tanulj, tájékozódj és meg fogod látni miért nem jó amit csinálsz. Jó lenne azelőtt változtatni, hogy a tested is jelezni.
Amúgy elég a 100g fehérje, ha az teljes értékű.
Szia.
Először is:
Azt a "pár kiló" izmot sem pár hónap alatt fogod összeszedni, ezt gondolom tudod.
A nővényi fehérjék amino-profilja nem jó, ilyen minőségü tápaynyagokból biztos nem fogod megcsinálni..
A neves vega testépitők is "sakkoznak" ezekkkel igy neked is ezt kell tenned, a neten találsz hozzá segitséget.
Legalább a szója-proteint nyomjad akkor, és ami jó és nekem is bejött az a LENCSE!(persze szigoruan hússal együtt)A ch-.ról meg a kollegák mindent leirtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!