Mért mondja mindenki azt hogy a fekvőtámasztól nem leszek izmos?
Olvastam pár helyen hogy a fekvőtől nem leszek izmos.
Miért nem?
Pedig nekem mindig elég rendesen bedurran a mellem meg a tricepszem.
Most akkor mi az igazság?
Több véleményt is várok. Köszi:)
mert nem leszel tőle izmos
lábad semmi terhelést nemkap a fekvőtől..
(értsd: okosabb vagyok nálad, nagyságrendekkel).
Hát lehet, hogy az általam kedvelt buddhista filozófia mondatja ezt velem, de szerintem aki ezt így szó szerint leírja, nem is annyira okos. Az okos ember pontosan tudja, hogy mennyi mindent nem tud... Tehát ne tömjénezze magát. Bocs az off-ért.
"Én a mai napig fekvőzök a tehetem, bármikor, és gyenge izomzatról szó sincs, attól hogy a 30%-át nyomod, ugyanis kíváncsi lennék a mélyen tisztelt testépítő barátom meg tud e csinálni 4 x 50 fekvőtámaszt 2 perces pihenőkkel...-persze szabályosan- Kétlem.."
Kedves kondis barátod jóval gyengébb korában 300 fekvőtámaszt csinált meg egy huzamban, szünet nélkül. Most nem tudom mennyit tudnék, de jóval jobb kondiban vagyok azóta ;)
Nem értem. Hogy lehet valaki GYENGÉBB, ha 100 kilót képes kinyomni, annál az embernél, aki 30at képes kinyomni?
Te azt állítod, hogy 30 > 100.
Buddhista barátommal meg nem vitatkozom, mert hiányzik a közös csatorna, a ráció. Ha valaki okosabb valaki másnál az nálam azt jelenti, hogy nagyobb a tudása és jobban vág az esze, tehát lefordítom a te hasonlatodhoz: kevesebb dolgot nem tud és kevésbé lassú az agya.
Abszurdnak tartom, hogy a fekvőtámasz és az egyéb sportok (többek közt testépítés) összehasonlítgatásán vitatkozunk, mivel annyira nyilvánvaló erre a válasz, hogy csak az nem látja be, hogy nekem van igazam, aki kifejezetten nem akarja.
Én viszont nem érzem kötelességemnek vagy ügyemnek azt, hogy meggyőzzem a hitetlenkedőket. Abban hiszel amiben akarsz, ha hülye vagy az a te bajod, neked fáj, nem nekem.
:) több érdekességet is felfedezni véltem az írásodban "barátom"... az első és az egyik talán leg szembeötlőbb, hogy az utolsó öt sor szinte teljesen rád vall... ugyanis a kérdező valódi kérdése mögött nem a te válaszod rejlik...
elhiszem h testépítő vagy, sportolj, ezzel semmi gond. én is szoktam kondizni, de nem csak azt! a kérdés az volt hogy izmos lehetsz-e a fekvőtámasztól. na ha te 300 at nyomsz egyszerre és attól nem izmosodtál, akkor kétlem ezt a szerény részösszeg realitását... mellesleg ha valóban nem érdekelne, akkor nem írtál volna, szóval fölösleges írkálni kinek mi fáj, meg ki a hülye.
a másik dolog, bár testépítónek tartod magad, de mégsem vagy mindennel tisztában, jelen pillanatban az erővel. akkor elmagyarázom: elsősorban leszögezném amit gondolom te is tudsz, hogy az erő-izom arány az eltérő. lehet 50es karod, és melléd áll egy 29-es kiscsávó és lenyom...
de a lényeg, hogy az ERŐ lehet limit, abszolút, vagy relatív.
Limit erő: Megadja, hogy mekkora erőt vagy képes kifejteni egy maximális ismétlés erejéig. A sport-teljesítmény alapja. A limit erőt mindenfajta befolyásoló, teljesítmény fokozó hatás alatt érjük el (táplálékkiegészítők, hipnózis, fekvenyomó ruha, stb.)
Abszolút erő: Ugyanaz mint a limit erő, azzal a különbséggel, hogy ezt teljesen természetes körülmények között produkáljuk, magyarul csakis az edzés által.
Relatív erő: Míg az előző két erőfajta független a testsúlytól, addig a relatív erő testsúly egységre vetítve adja meg az erőt. Minden sport, ahol súlykategóriákban folyik a versenyzés, illetve a sportolónak a saját testsúlyát kell legyőznie (például távolugrás), a relatív erő fejlettségén alapul.
ezzel azt hiszem világossá válhat hogy egyes sportokban miért több a 30 mint a 100.
tény, hogy ha erő izom növekedés szempontjából a fekvenyomás hatásosabb, de itt a lényeg az volt hogy fekvőtől lehet e izmosodni... mellesleg meg nem teljesen ugyan olyan izomcsoportokat mozgat meg a kettő, ill. erő állóképesség szempontjából a fekvő jobban fejleszt.
ui.: ismerek olyan gyúrós embereket akik nem tudnak 30-40 fekvőnél többet megcsinálni, mégis nagyok.. sebességről ugyebár nem is beszélve, meg a merev izomzatról!
Ugyan régóta nem írtak a témához, de nem bírtam ellenállni, hogy ne írjak :)
Kondiztam is, saját testemmel is edzettem. Mindkét táborba tartozom tehát..
Írtad h 30%-át használjuk a súlyunknak. Belegondoltál, ha már csak 1 kézzel végzed a fekvőtámaszt ez rögtön a duplája lesz? Nem is beszélve arról, ha felteszed a lábad magasabbra, megint el lehet érni egy duplázást.. Illetve ha az egyik lábadat felemeled a levegőbe ismételten nehezedik a gyakorlat nem keveset..
Egy kis számolással bőven kijön a saját súlyunk megmozgatása.. Súlymellényről vagy ha rád ülnek ezzel meg a végtelenségig lehet fokozni a gyakorlat nehezítését..
Ne fikázzuk egyik tábort se. Nincs olyan izom, amit a saját testeddel nem tudsz megedzeni, csak ismerni kell a gyakorlatokat és a nehezítéseket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!