Mért mondja mindenki azt hogy a fekvőtámasztól nem leszek izmos?
Olvastam pár helyen hogy a fekvőtől nem leszek izmos.
Miért nem?
Pedig nekem mindig elég rendesen bedurran a mellem meg a tricepszem.
Most akkor mi az igazság?
Több véleményt is várok. Köszi:)
Naná, persze, a fekvőtámasztól izmosodsz - egy bizonyos szintig. Ez a szint pedig egy iszonyú gyér szint. A testsúlyod körülbelül 30%-át nyomod ilyenkor fekve. Az semmi. Akinek ez megerőltető, annak pocsék izomzata van.
És a súlyzók gerincre ható, roncsoló terheléséről lehetne beszélni. Ha szabályosan csinálod a gyakorlatokat, akkor csak előnyöd származhat a súlyzós edzésekből. Ne legyél retardált.
Nézd meg a börtöntöltelék kigyúrt bűnözőket.
Elég sok fekvőtámaszt csinálnak.
A kigyúrt bűnözők minden mást is csinálnak, pl. fekvenyomás, húzódzkodás. Egyébként fekvőtámaszt is lehet százféle módon nyomni, és lehet annyit csinálni, hogy kipusztulsz tőle. :) Kár emiatt retardáltnak nevezni bárkit, gyúrós cimborám.
AK
Kedves gyúrós retardált barátom,minek írsz olyan témában amihez gőzöd sincs??Nah meg miért nevezed retardáltnak??Ezt szeretem a hozzád hasonló koondis idiótákban(tisztelet a kivételnek),jársz kb 2 éve gyúrni és azt hiszed hogy a súlyzózáson kívül semmi más nem erősít...
A kérdezőnek írnám,hogy ne halgass azokra akik azt mondják,hogy nem erősít mert ez nem igaz,ha már úgy érzed hogy a sima fekvőtámasz nem fáraszt,és nem durrant be annyira,akkor próbáldd ki,hogy felteszed a lábad pl az ágyra,a kezeid alá pedig könyveket teszel (így még mélyebbre tudod engedni a mellkasod)és ezt bármeddig fokozhatod,pl. a lábad akár lehet 90fokosan is...nah azt megnézném mondjuk,hogy a kondis kisbarátunk hogy nyomná...
Sok sikert az edzésekhez!
Erről beszéltem. :) Mellesleg az ember tökéletesen ki tudja gyúrni magát egy üres szobában, ahol van négy fal és egy padló. Rengeteg kreatív gyakorlat létezik ám, amitől gyúrós retardált cimbink lef*sná a bokáját. :)
AK
Jaj, ez az antigyúrós dolog annyira szánalmas. Az emberek nem értik, hogy hogy megy a testépítés, fogalmuk sincs az egészről, azt látják, hogy testépítőknek nagyobb, nekik meg kisebb és teljesen elszontyolodnak, szóval felmásznak a gyakorikérdésre és jól kiutálkozzák magukat.
Kicsi tündérem. A fekvőtámasszal az a probléma, hogy egy fix súllyal fogod nyomni életed végéig. Perszepersze, nehezíthetsz rajta lábfelrakással, meg hátadra súlyrapakolással, meg a franc tudja mivel, de akkor is egy semmi kis szar súllyal fogsz edzeni és csak akkor erősít ha semmi kis szar izmaid vannak.
Persze, persze, jobb mint a semmi, de messze elbújhat a koncentrált, tervezett, nehéz súlyzós edzés mögött és aki ezt nem látja be az igenis retardált.
És fikázod a testépítőket? Akkor mutass képeket, szívem, mert bár amatőr szinten űzöm, de nekem van mit felmutatni és nem csak külsőleg, hanem itt fent a fejemben is sokkal jobb a masinéria, mint a legtöbb ember fejében (értsd: okosabb vagyok nálad, nagyságrendekkel).
Gyakran hallom a testépítést még csak Arnold Conan a barbárjában látott és a szteroidbotrányokból ismert, hozzá nem értő emberektől, hogy ő ilyen meg olyan aerobic kazettákra tornázott már, meg ilyen meg olyan gyakorlatokat ismer. Hátpersze. Most akkor vessük el a tudományos magyarázatot és legyünk empírikusak: majd ha kinyomsz egy százast (egy mázsát, igen) fekpadon, akkor lehet kopogni, hogy feltaláltad a bölcsek kövét. De nem fogsz.
Vannak olyan súly és súlyzó nélküli, jórészt kezdő szintű gyakorlatok, amiket a testépítők is végeznek. Például tolódzkodás, hasprés, lábemelés, felülés, felhúzás.
A konklúzió tehát az, hogy ja, a fekvőtámasz izmosít, de csak egy szintig, és addig is rohadt lassan és hát végtelen ostobaságról tanúskodna, ha azt hinnéd, hogy akár csak a közelébe is ér a testépítésnek.
a fekvőtámasz a legrégibb és legelterjedtebb erőnlét fejlesztő gyakorlat, ami szerintem igen hasznos! Az hogy itt írják mások h a testsúly x százaléka meg bla bla, ami valóban igaz semmit nem ér ha nem tudod hogy mi a célod!
Egy testépítőnek valóban fölösleges, aki arra törekszik, hogy az izomzata nagy, szépen definiált, arányos legyen. Ez a látványnak sokszor kecsegtető, ám nem biztos hogy a nagy izmokban rejlik e nagy erő!
Én a mai napig fekvőzök a tehetem, bármikor, és gyenge izomzatról szó sincs, attól hogy a 30%-át nyomod, ugyanis kíváncsi lennék a mélyen tisztelt testépítő barátom meg tud e csinálni 4 x 50 fekvőtámaszt 2 perces pihenőkkel...-persze szabályosan- Kétlem... Ennek ellenére a fekvőtámasz kevés ha tényleg nagy izmokat szeretnél, mert ahhoz konditerem is szükséges. Spec. nekem soha nem az volt a fontos h mekkora a karom, hanem h olyan erő legyen benne, mint egy bikába :)-küzdősport végett-
Ezért én kondiban is mindig a max. erőkifejtésre hajtok. Szó mi szó, a fekvőtámasz hasznos, és lehet tőle izmosodni, erősödni de nem leszel bodybuilder tőle.
Ja még annyit, hogy ha mégis az otthoni edzésnél maradsz, akkor fekvőtámasz, széles normál szűk nyomással, lábat fel lehet tenni magasabbra vagy ha már jobban megy akkor mehet egy kézzel, ez mell bicepsz hátra jó, akkor a "börtön" tricepsz ágynak háttal vagy, belekapaszkodsz a szélébe és nyomod trinyóra, húzóckodás nagyon fontos és az egyik legjobb gyakorlat, guggolás, vállból nyomás--> fal elé állsz, kézen állsz, úgyhogy h a falnak nekitámasztod a lábad, és kinyomod magad párszor sorozatokba!
Ezek mind remek otthon végezhető gyakorlatok, amitől izmosodni és erősödni fogsz :)
Remélem tudtam segíteni. Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!