Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A sportot (idővel) mindenki...

A sportot (idővel) mindenki megszereti, mindenkinek örömet okoz?

Figyelt kérdés
Én már kisgyereknek se voltam sportos, béna voltam a labdajátékokban, sokkal jobban szerettem kitalálósdit, meg mindenféle képzelődőset játszani, mint fogócskázni, meg ilyenek. Általánosban, gimiben is béna voltam a gimnasztikában, a futásban, a csapatjátékokat se szerettem. Mikor fogyókúráztam, és 2hónapig rendszeresen eljártam konditerembe, akkor is muszájból csináltam, sose éreztem, hogy örömmel csinálnám. Mindig azt hallottam, hogy a sport minden embernek élvezet, csak hozzá kell szokni meg stb., de én tényleg nem szeretem. Egyik formáját sem. Akkor velem van a baj? Vagy mi?
2011. aug. 1. 14:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Veled van a baj, nem erre vagy belőve. De ezzel nem szabad elintézni, muszájból kell csinálni. Nincs mese. Ha csinálod fél évig és akkor se szereted meg akkor ... is csinálni kell !!!!!!!!
2011. aug. 1. 14:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Talán a sport milyensége volt a baj. Én régen rühelltem minden mozgást ami volt... de rá kellett jönnöm, hogy csak röpizni, kosarazni és focizni utálok, pont amiket a suliba erőltettek.
2011. aug. 1. 14:16
 3/9 A kérdező kommentje:
Pont ezt írtam, hogy én semmilyen formáját se szeretem. Egyik se okozott és nem is okoz sikerélményt, mert mindegyikben ügyetlen vagyok. Amihez valaki nem ért, és nem okoz neki örömet (legyen az pl. festés, zenélés), azt nem csinálja, a sporttal miért van másképp? Próbáltam a labdás, csapatos sportokat, de félek a labdától, nem is tudom elkapni. Úszni olyan gyorsan tudok, mint egy teknős. A futást nem bírom, és borzasztóan unalmasnak érzem. A biciklizéshez rossz az egyensúly érzékem. Tipikusan két ballábas, kétbalkezes vagyok. Próbáltam egyedül, próbáltam társakkal, de sehogy se volt jó, csak nyűg meg kín, ha menni kellett. Nem szeretek leizzadni, nem szeretem, hogy büdös leszek, és az egészet...
2011. aug. 1. 14:31
 4/9 *Glissade* ***** válasza:

Szia!

Érdekes dolod, de MINDEN agyban dől el, az is hogy mennyire leszel kitartó egy sportban, mennyire szereted stb.

Ha utálod a konditermet akkor a gyakorlatok közben is sokkal jobban fogsz szenvedni, mintha szeretnéd legalább valamennyire:)

Ez ennyire egyszerű.

Soha ne muszályból csináld, mert ami kötelező azt utálni fogod:)

Ha azt gondolod, hogy "béna vagy", azzal saját magadat hátráltatod, ezt így nem lehet.

Keress más sportot, biztos van olyan amit szeretsz...

Azt kimondta, hogy minden embernek élvezet a mozgás?:)

Nézz körbe minden második kövér, az emberek nagytöbbsége nem igazán szeret mozogni.

Tehát nem vagy kivételes esett.

Másik... a mozgás nem egészen úgy élvezet, ahogy azt te gondolod...

A fáradság és élvezet eleve kizárja egymást!!!

Az az idő amit mozgással töltesz, az nem biztos hogy annyira jó lesz, de hosszú távon jó hatással van rád, mert boldogság hormonokat termel.

Tudom, hogy ez így most nem teljesen világos... de azért remélem érted:)

2011. aug. 1. 14:41
 5/9 *Glissade* ***** válasza:

"csak nyűg meg kín, ha menni kellett. Nem szeretek leizzadni, nem szeretem, hogy büdös leszek, és az egészet..."

Mint mondtam minden agyban dől el! Nem tested határozza meg hogy mire vagy képes (nyilván vannak egyéni korlátok, és határok stb.), hanem a fejedben dől el!

Ehhez kell baromi nagy akaraterő, kitartás, elszántság stb.

Ha ezt nem érzed, jobb ha inkább hagyod az egészet.

2011. aug. 1. 14:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Olyan sportot válasz akkor,aminek funkcionális haszna is van.

Pl a küzdősport.Ha jó vagy benne,akkor meg tudsz verni egy másik embert,sokkal kevesebb kompromisszumot kell majd kötnöd az életedben.

2011. aug. 2. 02:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Még a crossfit edzést kipróbálhatnád.
2011. aug. 2. 09:26
 8/9 anonim ***** válasza:
Csak egy olyan sportot kell találnod amiben örömödet leled. Én is béna voltam mindenben, aztán elkezdtem harcművészetet tanulni. nagyon kemény volt, az első néhány hónapban mindig az járt a fejemben, hogy mennyivel kellemesebb lenne most otthon ülni, mint futkározni meg fekvőtámaszozni egy üvöltő edző mellett. Mégis, amikor vége volt a bemelegítésnek, és én leizzadva, kimerülten de büszkén tudtam hogy nem adtam fel és meg csináltam... Az az öröm megfejthetetlenen. Ma meg már egyáltalán nem olyan nagy nyűg az egész, az állóképességem megnőtt, a mozgáskoordinációm helyre állt, és még mindig imádom amit csinálok.
2011. aug. 2. 10:58
 9/9 A kérdező kommentje:
Jó ilyet olvasni, ezek szerint még nekem is lehet remény:) köszi a válaszokat, akkor majd még próbálkozom ezzel-azzal...
2011. aug. 2. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!