Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Igaz, h edzéskor csak az izom...

Igaz, h edzéskor csak az izom erősödik?

Figyelt kérdés

Én úgy tudtam, közben zsírt is égetünk..

pl hasizomnál.

2012. okt. 23. 19:36
 1/2 anonim ***** válasza:
Edzéskor konkrétan nem erősödik az izom, hanem pont hogy mikro szakadások keletkeznek benne, amik később a regeneráció folytán (amikor nem edzel és pihensz) megfelelő tápanyagbevitel mellett gyógyulnak, s az új izomszövet lesz erősebb, több, vastagabb. Tehát közvetlenül nem az edzés erősíti az izmot. A másik, hogy zsírt nem égetsz azon a területen, amivel munkát végzel, ez egy nagyon elterjedt baromság, de nem így van. A szervezeted a kajából bevitt felesleges energiát zsír formájában tárolja, méghozzá olyan módon, hogy (egyénenként változó sorrendben) először a hasadra rakódik, majd a fenékre, combokra és ha fogyni akarsz, akkor ebben a sorrendben visszafelé fogja felhasználni a zsírt. Tehát ha fogyni akarsz, akkor olyan edzést kell végezned, ami a lehető legtöbb kalóriát használja, így tehát a közhiedelemmel ellentétben nem a felüléstől lesz kockás a hasad, hanem futás, bicikli, vagy más kardio edzéstől. De persze ezek mit sem érnek megfelelő szálkásító étrend nélkül.
2012. okt. 23. 19:42
 2/2 A kérdező kommentje:
értem, köszi a választ :)
2012. okt. 23. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!