Aikido vs Judo vs Birkózás? Melyik a legjobb önvédelemre?
Menj el inkább egy papneveldébe.
Ha majd a meddő nő hasába gyereket tudsz beszélni, akkor egy támadót is le tudsz fegyverezni a szavak erejével.
Komolyan, ha a hülyeség és a tudatlanság fájna, ordítanátok. Tegyük már a helyükre a dolgokat öcsikék :)
Aikido:
Harcművészet. A harc művészete. Ebből talán már lejön valami. Nemtom már hanyadik kedves ember írta, hogy nem önvédelemre lett kitalálva, de nem lényeg. Az a lényeg, hogy ekkora baromságot még életemben nem hallottam. Az aikido maga az önvédelem. Erre találták ki, erre fejlesztették több EZER éven át. Látszik is a hatékonyságán, hogy több ezer éve fejlesztik..
Judo:
Sport. A sportra gyúrnak benne (küzdősport) leginkább, habár még a harcművészetekhez sorolják. Többnyire dobásokból, gáncsokból áll, amivel végső soron meg tudod védeni magad, de vannak nála jobb módszerek is. Régen még jó volt, már kezd eltűnni belőle az igazi, utcai harc, sokkal inkább RING RING RING van. Nekem ez a bajom vele. És minden közdősporttal. A ring*.
Bírkózás:
Az ökölharc, bírkózás se a harcművészet se a küzdősport kategóriába nem sorolhatóak, de ha muszáj dönteni, akkor küzdősport. A célja az önvédelem, a támadás, a lényege az, hogy megtanuld használni a kezedet a harchoz. Nagyon jó, de csak az átlagemberek ellen, akiknek nincs küzdőtudásuk. Amit én is, és sokan hiányolnak belőle, az az a tipikus harcművészeti ütések és védések. Ha láttál már aikidot, kungfut, stb. talán érted mire gondolok. Az ökölharc nagyjából az ösztönszerű verekedés erősítése. A harcművészetek és küzdősportok ellen semmi esélye, hackan nem ő kezdi a támadást, mert akkor oda tud ütni.
A kérdésre válaszolva: önvédelemre legjobb az aikido. Habár a lőfegyveres harcot (lefegyverzést) kicsit kihagyták..
Ha kicsit kuszán írtam bocsi, este van ;)
:D:D:D
haver, ez már hároméves poszt, nem olvassa kutya se. Mondjuk nem is baj, mert baromságokat írtál...
+ Birkózásból láb leviteleket tudom.
Savateből sasszé rugás térdre.
Mae gerit tudom.
Muay Boranból különlegesebb ütéseket szintén könyökteknikákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!