Melyik a legjobb harcművészet önvédelemre?
Figyelt kérdés
14 éves vagyok (fiú) és szeretnék elkezdeni járni valami harcművészetre. A lényeg az, hogy melyikkel tudom magam legjobban megvédeni az utcán? Ha esetleg számít 185 centiméter körül és olyan 60 kilógramm. Box kilőve, először azt akartam, de nincs a városomban.2012. jún. 25. 20:21
2/12 anonim válasza:
Mondhatnám hogy judo... de hazudnék, mondhatnám kravmaga, aikido, jiujutsu, wintsung, karate, sumo, kempo, thai box, stb. de az összes esetben hazudnék... nincsen jobb harcművészet, csak jobb harcos... Sportot ne így válassz, hanem úgy hogy melyik érdekel, és melyiket szeretnéd csinálni... ha a divat alapján választasz akkor sokkal nagyobb valószínűséggel megunod fél éven belül, és nem jutsz benne semmire... valamint egyik harcművészet sem az utcára lett kitalálva, lehetsz akármilyen profi, lehet feketeöves judomester, ha félsz a bunyótól így is úgy is félni fogsz... ha önvédelem miatt akarsz sportolni, akkor tegyél egy téglát a táskádba, vegyél gázsprét, és tedd gyors hívóra a rendőrséget... mire eljutsz arra a szintre bármelyik küzdősportban, hogy lenne is esélyed mondjuk 6-8 brazillal szemben az több év, de lehet évtized is... és akkor is kis országunkban, ha kárt teszel a támadódban, akkor jó eséllyel még te húzod a rövidebbet a bíróságon...
3/12 A kérdező kommentje:
Őszintén ezek közül a sportok közül egyiket sem ismerem, ezért kérdeztem, hogy miket ajánlotok, mert akkor utána megnézem, hogy milyen és eldöntöm, hogy tetszik-e vagy sem. A nevüket hallottam maximum, de hogy az milyen azt nem tudok.
2012. jún. 25. 20:43
4/12 anonim válasza:
önvédelemre a karate, vagy kínai kung-fu
5/12 A kérdező kommentje:
És esetleg olyan van amiben ütni kell? Azokat valahogy jobban csípem.
2012. jún. 25. 20:58
6/12 anonim válasza:
Krav-maga,vagy kung-fu.De a harcművèszet csak akkor hatásos,ha komolyan veszed
7/12 anonim válasza:
Ütni mindegyikben kell,de a rúgás jobb.
8/12 anonim válasza:
Állítólag a legjobb védekezésre az aikido. De jó lehet a krav-maga, taktikai közelharc, shaolin kung-fu stb is.. a lényeg az, hogy akármelyik jó lehet, ha elég magas szinten tudod csinálni. :) Alacsony szinten egyik sem elég arra, hogy az utcán megvédd magad.
9/12 anonim válasza:
A krav maga kiváló alapozás, de ha komolyan szeretnél foglalkozni a harcművészetekkel, tanulj ezután aikidót és wing-chun-t is. Ezek eléggé kitágítják az ember látókörét, főleg mivel egészen eltérő felfogást igényelnek.
10/12 anonim válasza:
A Chuck Norris Tekintete szellemi harci iskola a legjobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!