Aki fogyni akar és aerob mozgást végez annak is kell edzés után fehérjeturmix?
1:
Nyilván te a testépítők univerzumából nem látsz ki, de ha nem cél az izmosodás, akkor miért baj ha a zsírral együtt az izomból is némileg veszít? Ha nem cél az, hogy erős, izmos legyen, akkor kevesebb zsír cipeléséhez kevesebb izom elég, ráadásul ha még az is cél, hogy fejlődjön ezen aerob mozgásban, pl. hosszútávfutásban, akkor inkább előny a kis izomtömeg, nem véletlenül soványak a maratonisták.
Az első szálkásításomnál (és előtte sem) semmilyen tápkieget nem ettem, csak 120-150g fehérjét csirkemell formájában a 90 kilós testhez, és 81 kg-nál lett eres a hasam.
Egy időszakban nem ittam edzés után semmit, persze így is ettem 3 óránként. Nem fedeztem fel különbséget a másik módszeremhez képest, ahol ittam súlyzózás után turmixot.
2:
Pl. úgy, hogy átlépi a savasodási küszöböt.
Nem írtam, hogy az a célja, hogy fogyjon az izmaiból. Azt írtam, hogy semmi probléma azzal, ha a zsír leadásával némi izmot is veszít, ha a fogyás a célja. Nyilvánvaló, hogy egy szumósnak sokkal nagyobb izomtömege van, mint egy átlagembernek, ha a szumós pályafutásának befejezése után sovány szeretne lenni, mert azt hallotta, ha így fojtatja, korai halált hal, nyilván az izmaiból is veszíteni fog a fogyókúra során, hacsak nem akar átnyergelni testépítővé.
Egyébként meg kimondottan idegesít, mikor testépítők akarják megmagyarázni fogyókúrázóknak vagy kizárólag aerob edzést végző embereknek (gy. k.: a kardio is aerob, ha nem a testépítő szlengben gondolkodunk) a tutit. Nektek egészen más igényeitek vannak, nyilvánvaló, hogy másra van szükségetek. Egy hobbifutó például nem iszik fehérjeturmixot, mert teljesen felesleges neki, nála ugyanis az optimális izomtömeg még az átlagemberénél is alacsonyabb.
"Azt írtam, hogy semmi probléma azzal, ha a zsír leadásával némi izmot is veszít, ha a fogyás a célja"
Valamennyi izmot mindenképpen veszíteni fog, ez szinte elkerületetlen, csak az nem mindegy, hogy mennyit. Ha a kérdező férfi, akkor szerintem számára teljesen alapvető igény lehet, hogy ne veszítsen izmot, elvégre ki a fene akar gyengébb lenni? Az ember zsírból akar fogyni, nem izomból vagy a teste víztartalékából.
Arról már nem is beszélve, hogy az izom élő szövet, minél több van belőle, annál jobb a fogyás szempontjából, hiszen több a szervezete kalóriaigénye.
"Egyébként meg kimondottan idegesít, mikor testépítők akarják megmagyarázni fogyókúrázóknak vagy kizárólag aerob edzést végző embereknek (gy. k.: a kardio is aerob, ha nem a testépítő szlengben gondolkodunk) a tutit"
A testépítők képesek a lehető legkisebb testzsírszázalékot elérni a versenyekre, akár azt is lehetne mondani, hogy a fogyás szakértői. Talán nem hőzöngetni kéne, hanem hallgatni rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!