Ha fogyni akarok jó nekem a fehérjeturmix edzés mellé?
Járok edzőterembe kardiozni, de hallottam, hogy a fogyáshoz kell a sok fehérje. Ha vásárolok fehérjeturmixot vagy valami ilyen kiegészítőt attól hatásosabb lesz a dolog?
Konkrét terméket tudtok javasolni?
Nálam hozzáértőbb válaszait várom, köszönöm! :)
ja és tudományos magyarázatot várok arra, hogy a fehérjepor, meg úgy ált. a táplálékkiegészítők miféle hatásmechanizmus alapján hatnak negatívan az agyműködésre? valami kémiai, vagy biológiai folyamatot ismertess már, esetleg mechanikai károsodást, adatokat, tényeket, mert ilyen szavakkal minden gyökér tud dobálózni, hogy "elhülyít"
de hogy a kérdezőnek is válaszoljak: mielőtt vásárolnál turmixot, azelőtt tedd rendbe az étrended. a fehérjeturmix táplálék kiegészítő. figyelsz ?:D kiegészítő. arra jó, hogy a jól megcsinált étrendet kiegészítsd, tökéletesítsd vele. tehát állíts vagy a terembe a pultos srácokkal, csajokkal állíttass össze magadnak 1 személyre szabott, testsúlyra kiszámolt diétás étrendet, és így csináld a fogyózást.A fehérjeturmixot meg nem tom mikor kéne innod a diétát annyira nem vágom, h mikor mit kéne, de majd jön dirtyboy, vagy Montez vagy valaki más aki ért hozzá, nem csak ideköp valami hülyeséget mint az első, és segítenek :)
A diéta alapja a SZILÁRD ÉTKEZÉSED!!!-en múlik legnagyobb részben.
1./ protein 2-2,5g/testsúly kg és 1-1,6g szénhidrát/testsúly kg.
2./ Nyers, párolt zöldségek minden mennyiségben.
3./ Sajnos gyümölcsök ez esetben részben no!! Sok bennük a szénhidrát. 1 alma főétkezéskor.
4./ Szénhidrát esetén aránylag a jobb szénhidrátoknál maradni, mint puffasztott rozs, rizs, zabpehely.
5./ Napi 3 liter ásványvíz, tea, gyümölcstea.
6./ Esszenciális zsírsavak. (például Stillmass MCT olajpor), lenmagolja, oliva.
Ajánlatos napi többszöri (5) étkezés. Keveset, sokszor, hogy folyamatosan, nem megterhelve az emésztésed. Soványhúsok, nyers, vagy párolt zöldségekkel, esetleg savanyított tejtermékek.
Protein esetében érdemes olyan proteint választani ami széhidrát, és zsírmentes, vagy megközelítőleg az. Szóba jöhet HiTech Whey C6
Így van, ahogy előttem is írják, azzal a kiegészítéssel, hogy a szénhidrátot kezdésnek 2,5g*testtömegkg-ra ajánlom beáálítani és ha nincs meg a heti 0,5kg- fogyás (0,5-1kg a normális ütem), akkor kell kb 20-30g-okkal csökkenteni, de ez testtömegfügő is. Fehérje mindig legyen 3g*testtömegkg, mert tapasztalatom (26 év testépítés) szerint ennél kevesebbnél izomveszteség lesz alacsony (1,5-2,5g*tskg) szénhidrátnál. Érdemes a telítetlen zsírokra is figyelni, szükséges napi 1-2 kanál lenmagolaj és omega3.
A protein tápkieg segíthet a magas fehérjebevitel eléréséhez, de persze nem feltétele a szálkásításnak, ha szilárd kajából is összejön a mennyiség.
Edzés után viszont nagy előnye egy jó tejsavóproteinnek a gyors tápanyagvisszatöltés. Szálkásításkor ehhez mehet még glutamin, bcaa. Ilyenkor én nem ajánlok gyors szénhidrát visszatöltést, de ez is egyéni, van aki ilyenkor is használ még maltodextrint, vitargo-t, de bele kell számolni a napi szénhidrátmennyiségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!