Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Napi 15-25 perc futás fogyaszt?

Napi 15-25 perc futás fogyaszt?

Figyelt kérdés

És gyors gyaloglás vagy kocogás?

Csak mert azt olvastam, hogy a zsírégetés csak kb 30 perc után indul be, addig a vér cukortartalmát használja fel a szervezet, tehát fél óra vagy az alatt nem indul be a zsírégetés.

2012. szept. 21. 18:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Tévedés. Egyrészt étrendtől függ, másrészt a 20 perces is fogyaszt hiszen kalóriát használsz fel. Ha kalóriadeficitben vagy, akkor mindegy, hogy azt a kalóriát ch-ból hadználtad edzésen fel, a szervezet ezt később elveszi zsírból. Simán súlyzós edzéssel is le lehet szálkásítani, pedig ott sem zsírt égetsz elsősorban.
2012. szept. 21. 20:39
 12/19 poiu ***** válasza:
Alvás közben is égetsz zsírt. A 20-30 perc csak annyit jelent, hogy a zsír/szénhidrát égetés aránya edzetlen emberben ennyi idő után változik jelentősen. Húsz perc kocogás jó. Ha időd lenne, csak a kondid a határ, akkor a legjobb megoldás 40-60 percet mozogni váltva rövidebb kocogásokat sétával (pl. 5 perc kocogás, 10 perc gyaloglás, ahogy kényelmes neked). Ez egyfajta intervallum tréning :-) és két eredménye van: sokkal többet égetsz és gyorsabban fejlődik a futásod.
2012. szept. 21. 20:39
 13/19 A kérdező kommentje:

"és két eredménye van: sokkal többet égetsz és gyorsabban fejlődik a futásod."

Tényleg jobb? Mert így szoktam csinálni, csak nem tudatosan, hanem mert nem bírom már, és muszáj gyalogolnom pár percet, amíg kifújom magam.

És az ilyen megszakított futás az izomzatra is más hatással van, mint a folyamatos futás? A vádlim vékony és viszonylag izmos, nem onnan akarok fogyni, feljebb van a probléma (sajnos elég aránytalanul oszlik el a felesleg), viszont futáskor csak a vádlim az, amin érzem, hogy dolgozott. Fáj, néha be is görcsöl, ha nem nyújtok előtte, és izomlázat is csak ott érzek utólag. Combban szinte semmi. Esetleg ha rossz a technikám, az nem ront a fogyáson, ugye? Végülis úgyse helyileg fogy az ember. Viszont, hogy a comb is izmosodjon, ne csak a vádli, lehet, hogy mégiscsak másképp kellene futnom (másképp lépni, vagy nem tudom).:)

2012. szept. 21. 21:04
 14/19 anonim ***** válasza:

Nincs helyi zsírégetés, tehát mindenkinél a genetika dönti el, hogy ki honnan milyen ütemben fogy.

Futástól nem leszel izmos, pláne diétával, mivel egyszerre nem lehet naturálban zsírt leadni és izmot építeni. Ugyanis az izomnöveléshez kalóriapluszban kell lenni.

2012. szept. 21. 21:18
 15/19 poiu ***** válasza:

Igen, nincs helyi zsírégetés :-). Az az izom, amit aerob módon dolgoztatsz (futásnál a lábadat) nem nő térfogatban, de javul az állóképessége. (Keress képet a maratoni futókról.) Séta-futás: tökéletes.

Vádli fájdalom: valószínűleg jó a technikád, tehát nem sarokra érkezel (ami szétvághatja a térdedet), hanem talpra, vagy a lábfejed elejére - ez okozhat az elején izomlázat. De ez jó és pár hét alatt belejössz. Az is jó, hogy kérdezel és foglalkozol vele, a neten sok anyag van, kutakodj.

2012. szept. 21. 21:29
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Fogyni nem csak attól fogysz amikor mozogsz hanem utána is amikor az izom energiát vesz fel.

Én több helyen is olvastam és ez a tapasztalatom is, ha van egy 25 perc fél óra amikor futok vagy kicsit ugra bugrálok és utána alakformáló tornát csinálok akkor utána jobban fogyok, mintha csak futnék vagy alakot formálnék. Jó váltogatni a mozgást is nehogy hozzászokjon a szervezeted. Az, hogy nem érzel izom lázat edzés után az még nem gond. Az az edzés attól még hatásos.

2012. szept. 26. 09:50
 17/19 A kérdező kommentje:

"akkor utána jobban fogyok, mintha csak futnék vagy alakot formálnék"

És zsírból fogysz csak, vagy izomból is? Mert én azt veszem észre magamon, ha nem csinálok viszonylag (magamhoz képest) intenzívebb súlyzós gyakorlatokat is, akkor a combom iszonyatosan elvékonyodik, semmi formája, tehát az izom is "elsatnyul" :), míg ahol zsír van (has, derék, fenék), onnan nem tűnik el olyan hamar a felesleg. Szóval eleinte azt hittem, elég a diéta, aztán gondoltam, csak rásegítek kicsit a futással, mert majd így szépen elégeti a szervezet a hájat, de amit itt a fórumon is olvastam, azt tapasztaltam is, hogy nem feltétlenül a zsírhoz nyúl először a test mint energia raktárhoz, hanem az izomból is bont le. (Persze ez bizots alkati kérdés is.) Úgyhogy be kell iktatnom súlyzós guggolásokat is a fogyásprojektbe. De hogy az milyen fárasztó... kész vagyok tőle. :)

2012. szept. 26. 11:48
 18/19 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló vagyok kicsit lehet értetlenül írtam. Akkor most részletezem

Én nem minden nap futok most jelenleg heti 3x. Ha éppen futás van soron akkor egy jóga vagy egy Pilatesz kővetkezik amikor erősítem a lábaim.

Ha nem futok és dvd-re tornázok akkor aerobikozom és utána ami van test formálás azt is megcsinálom.

Igen zsírból veszítek mert izmosabb és formásabb vagyok mint voltam. Amire próbálok oda figyelni, hogy mindig valamilyen más testrészemet mozgassam meg edzem, hogy a többi izomcsoportnak legyen ideje pihenni és regenerálódni. Mostanában újból bevezettem ha heti 1 nap pihenőt, így nem fáradok ki erősödöm és sokkal jobb az akarterőm.

A futás miatt szálkásodom de nem izombol veszítek érzem amikor megy le a zsír. Bár most már nehezebben durván olyan 1-2 kg kellene. Másrészről rengeteg fehérjét eszem túrót tojást husit, hogy ezzel is pótoljam a fehérjét. Nem zavar be a fogyásba pedig nem tanácsolják a sok túrót és hús fogyasztást a diéták alat mert magas a kalória tartama. Én arra figyelek oda, hogy minimális szénhidrátot vigyek be a szervezetembe és ez napi 150g körül maradjon. Teljesen bevált és most már január óta több mint 12 kg-ot fogytam pedig nem is gondoltam volna, hogy ennyi van rajtam.

Azért tanácsolják a súlyzós edzést fogyáskor, mert akkor amikor épül ki az izom energiát és zsírt éget el. A cardió mozgás (ugra bugrás) Meg akkor égeti jobban a zsírt amikor végzed. A kettő kombinációja a legjobb.

2012. szept. 26. 11:58
 19/19 anonim ***** válasza:

kicsit megint beleszólnék én is.:)

Egyszerre nem lehet naturálban izmot felszedni és zsírt leadni, mert energetikailag különböző étrend szükséges hozzá. Izomnöveléshez tömegnövelő étrend kell, ami kalóriapluszt jelent, a zsírleadáshoz pedig szálkásító diéta, ami kalóriadeficitet jelent a napi energiamérleg szempontjából.

A súlyzós edzéssel diéta alatt tehát azt érjük el, hogy nem veszítesz izmot, de közben nem tudsz építeni, kivéve, ha nem vagy nagyon nagy felesleggel rendelkező kezdő. Ebben az esetben egy rövid ideig működik egyszerre az izmosodás és zsírégetés.

Erről itt egy cikk:

[link]

Az izomvesztés elkerülésének a módja, hogy magas fehérjebevitelen vagy, 2-5-3g*testtömegkg. Ehhez kell 1-2g*testtömegkg ch és akkor zsírból fogsz veszíteni.

2012. szept. 26. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!