Hozzáértők,37 éves férfiként melyik önvédelmi sportot ajánlanátok nekem jobban?
tökéletes példája annak, amit írtam:
Taktika: a csávó körkörösen mozog, mindig szélen van, hogy ne kerüljenek a háta mögé, és lehetőleg egyszerre csak egy ellenfele legyen. tökéletes, pl kravon ilyet gyakoroltatnak veled idehaza is. Működik.
Technika: egyenes, horog, lökés. a legegyszerűbb támadások, stressz alatt is végrehajthatóak. végre is hajtja az ipse.
kevés, jól begyakorolt technika, jó taktikával, ennyi. nem kell ezt évekig gyakorolni.
"kevés, jól begyakorolt technika, jó taktikával, ennyi. nem kell ezt évekig gyakorolni."
Ez utóbbi állítást erősen vitatnám. Ilyen alapon a teniszt sem kell évekig gyakorolni, mivel abban meg csak négy technika van (tenyeres, fonák, röpte, szerva). Helyette pontosan hogy évekig kell gyakorolni, a boksz nehézsége ugyanis nem a technikák sokaságában, hanem a végrehajtási módban van. Az edzőm szerint átlagosan 5 évbe telik, mire egy versenyzőt megfelelően felkészít a versenyzésre. Persze képzetlen ellenfelek ellen már egy egy éves boksztudás is sokat érhet, de ha az ellenfél egy kicsit is képzett bármilyen ütős stílusban, azonnal vészesen fog hiányozni a maradék négy év...
A krav magát még nem próbáltam, de a készenlétis rendőr ismerősöm szerint pont akkor fog valamit érni, ha már tűrhetően bokszolsz, ugyanis a krav felkészít a szituációra (amire a boksz nem), viszont ütni, harcolni azt a bokszon fogsz megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!