Milyen számítógépet ajánlanátok nekem? (Hozzáértők válaszát várom)
Most nyilván mindenki megfogja kérdezni, hogy mire kellene.
Elmondom.
ZENÉLÉSRE kell. (Pontosabban zeneszerkesztésre és zeneszerzésre, hangkeverésre, hangfelvétel, új hangszínek előállítására)
Van egy gagyi régi gépem, cserélni akarom. Ilyenkor általában az lesz az első válasz vegyél bele jó hangkártyát. Na most az nekem pont nem kell, mert vannak külső hangkártyáim nagyon jók, ráadásul kettő is van. (Valamint az analóg szintetizátoraimban és a MIDI billentyűzeteimbe is vannak beépítve hangkártyák)
A problémám az, hogy a rendszer nem stabil, sz@r a Windows magyarul.
Teljesen új gépet akarok, ami biztos, hogy kellene egy erős tartós, ám csendes működésű tápegység, csak nem tudom, hogy tápból milyet vegyek, a Thermaltake az oké hogy jó, de zúg mint a traktor, nekem csendes kell. Na most azt nem tudom, hogy RAM-ból mennyit és milyet. Valamint prociból milyet. Videokártya egyáltalán nem fontos, elhanyagolható! (Majd akkor gondolom olyan alaplapot veszek amin van integrált videokártya.)
A lényeg az hogy olyan konfiguráció kellene nekem ami gyors és stabil, ami zenéléshez megfelelő. Valamint Windows helyett kellene valami más, mert akad rajta minden, lefagy...stb. Stabilabb rendszer kellene.
Tudnátok vmit ajánlani?
Szerintem maradj a Windows-nál. Úgy gondolom, arra sokkal könnyebben találsz programokat, mint Linuxra. Processzorból a Core i3 példányok viszonylag erősek és keveset fogyasztanak, viszont kissé drágák. Olcsóbb lehetőség például ez:
Esetleg ez, hogy mégis csak legyen egy használható grafikus vezérlő:
Memóriából 2x4 GB biztosan elég lesz. Tápegységből olyat vegyél, aminek 12 centis ventillátora van.
Hát az a baj, hogy minden keverőpult és szinti igazából alig-alig kompatibilis Windows-ra (ezt nem csak a saját hangszereimre értem, hanem úgy általában minden elektronikus hangszerre amit manapság a piacra dobnak), bezzeg a k*rva Macintoshra tökéletes az összes. Ezt tapasztalatból mondom, telepíteni sem kell jóformán a szintikhez mellékelt szoftvereket, telepítő CD-ket, mert a Mac már tudja, hogy mit csinál. Unokatesóm is zenél, neki iMac gépe van, amikor hozzá viszem a felszerelésemet egyből tökéletesen megy minden. Csak én sz*pok a Windows-sal iithon. Kicsit lefagy, már a hangfelvételnek annyi is.
Ja...csak nekem nincs lóvém Apple gépre. Ezért kellene valami stabil konfiguráció és stabil op.rendszer. Linux nem lenne, rossz viszont SEMMILYEN hangszer nem kompatibilis Linux-szal. Csak Egy kicsit a Windows-sal, de főként a Macintosh-sal.
Ja amúgy tudnátok mondani CSENDES működésű tápegységet? (Márkára gondolok.) Mert az oké, hogy a ventillátor 12 cm átmérőjű, faterom gépébe is egy új Thermaltake tápegység van, szintén 12 cm átmérővel, de k*rva hangos.
Hát szerintem meg felejtsd el a windows, rengeteg vele a probléma. ami szerintem jó lenne, az egy 2 év körüli macbook pro. teljesen kompatibilis minden egyes hangtechnikai eszközzel, minden keverő programot és recordert gyártanak hozzá és egy 100szor stabilabb OS-en végezheted a munkád mint a windows!Nézz körül, de ha nem találsz tudok neked segíteni ilyen gépben!
120 ért már nagyon jó állapotúak vannak!
Lefagyás...hol vagyunk már attól. Teljesen más problémákról beszélek. 2 év alatt összesen 1szer fagyott le a gépem, az is vírustól volt.
De pl. minden állítás nélkül a frissítéssel elmegy a hang a gépről, sőt először az audio kimenet halkult el, aztán egy következő frissítésnél az megjavult és a laptop hangszórója lett olyan halk, hogy nem lehet hallani semmit sem. aztán a youtube videók betöltése félúton megáll, szintén windowst frissítést követő naptól, aztán az eddig lejátszott online rádió hirtelen elnémul és nem jön az adás,frissítés után...
Soroljam még???Ezek csak a lejátszási problémák amik nekem előjöttek windows alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!