Tömegnövelő étrend edzésnap-pihenőnapokon?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdés hogy pl 80kg os testépítő heti 3 edzés mellett 3200kcal-t kell hogy megegyen naponta megfelelő szénhidrát fehérje zsír arányban.De mondjuk szombaton és vasárnap mikor szinte csak annyi dolga van az embernek hogy pihenjen miért kell ugyan annyi?Magyarázza el valaki.2012. szept. 16. 14:14
1/7 anonim válasza:
Mert nem edzés közben fejlődik az izomzat hanem amikor regenerálódik.
2/7 dirtboy válasza:
már akinek annyi dolga van hogy pihenjen,ezzel nem hiszem hogy sokan vannak így.
egyébként kalóriát tömegeléskor sosem számoltam.
ha meg van a tömegnövelő étrendben feltüntetett tápanyag mennyiségek akkor a kalória is stimmelni fog,nem kell külön számolni még kalóriát is.
3/7 anonim válasza:
Így van, tápanyagot számolunk, nem kalóriát. Az más kérdés, hogy a fehérje, ch és zsír mennyisége, már kiadja a kalóriát is, de nem ezt nézzük, hanem grammban számoljuk a kaják tápanyagtartalmát.
4/7 anonim válasza:
én is 80 kg vagyok és 3700 kcal-tól se növök.. Pedig heti 3-4x kondi semmi mást nem sportolok mellette..
5/7 A kérdező kommentje:
hát attól függ mióta edzel azt olvastam hogy 2-3 év után az is jó ha havi 0.2-0.4 kg-t növekszik a tömeged
2012. szept. 16. 20:11
7/7 Sznofru válasza:
Én a kalóriát is figyelem.
80 kgnál kb. 4000kcal kellene.
80kgnál 160gr fehérje kb. 864 kcal.
400gr ch 1640kcal.
Ez kb 2500kcal. Vegyük a mellette lévő dolgokat, így kb. kijön 3000-3500 kcal, attól függ miket eszel még mellé.
Nem ártana mellé egy kis zsír olajos magvak formájában.
Én mindig úgy érzem, hogy ha eszem ezeket az olajos magvakat, akkor jobban megy a tömegnövelés :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!