Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mitől van az, hogy ha a hét...

Mitől van az, hogy ha a hét mindennapján járok sportolni, akkor vannak napok, mikor sokkal nehezebb a mozgás, az edzés? Mitől vagyok lelassulva olyankor?

Figyelt kérdés
Olykor keményebb az edzésterv, máskor csak gyengébb napok vannak. De előfordul minden héten legalább 1x, hogy úgy érzem ólomból vannak a lábaim, le vagyok ragadva, nincs erőm. Ez mitől lehet??

#mozgás #edzés #sport #gyenge napok
2012. szept. 12. 11:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem ez mindenkivel így van. Érdemes legalább egy nap pihenőnapot tartani. Pl. Nekem heti 8 edzésem van, viszont kedden és szombaton 2x is van edzésem, így a csütörtököm szabad. A pihenőnap rengeteget segít, plusz azt mondják, hogy nem szabad csak egy dologot csinálni. Ha pl. úszol, akkor érdemes hetente egyszer elmenni futni vagy teniszezni. Az egyoldalú folyamatos terhelés sérülésekhez is vezethet és nagyon sokaknál romlik az eredmény, teljesítés is.

Meg sajnos a sport ilyen van amikor nagyon jól megy vagy amikor kevésbbé. Nálam sokat számít, hogy aludtam-e rendesen, mikor ébredtem, tudtam-e rendesen enni stb. (a hétfő ilyen szempontból nálam nem a legjobb). Ha volt egy nap amikor nagyon megterhelő edzéem volt, akkor a másnapi általában gyenge lesz.. De nem tudom te mit sportolsz, kérj segítséget az edződtől vagy sportorvostól.

2012. szept. 12. 11:18
 2/3 poiu ***** válasza:
A természetes az lenne, hogy vannak nehéz napok és közöttük könnyebbek. Regenerálódni kell. Ha ezt nem engedik, könnyen túledzheted magad, amitől nem csak a teljesítmény csökken, de az immunrendszer is legynegül és jönnek a rejtélyes betegségek, meg a nem gyógyuló megfázások. Nem tudom mit tehetsz, de módodban áll, e felé kéne változtatni.
2012. szept. 12. 12:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Minden bonyolult folyamat ciklikus, ha minden nap edzel ezt fokozottan figyelembe kell venni, ellenkező esetben a kisebbik gondod a túledzés lesz a nagyobbak viszont a hosszútávon jelentkező ízületi problémák. Sokan próbálták ezt megcáfolni, de senkinek sem sikerült.
2012. szept. 12. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!