Mitől van az, hogy ha a hét mindennapján járok sportolni, akkor vannak napok, mikor sokkal nehezebb a mozgás, az edzés? Mitől vagyok lelassulva olyankor?
Szerintem ez mindenkivel így van. Érdemes legalább egy nap pihenőnapot tartani. Pl. Nekem heti 8 edzésem van, viszont kedden és szombaton 2x is van edzésem, így a csütörtököm szabad. A pihenőnap rengeteget segít, plusz azt mondják, hogy nem szabad csak egy dologot csinálni. Ha pl. úszol, akkor érdemes hetente egyszer elmenni futni vagy teniszezni. Az egyoldalú folyamatos terhelés sérülésekhez is vezethet és nagyon sokaknál romlik az eredmény, teljesítés is.
Meg sajnos a sport ilyen van amikor nagyon jól megy vagy amikor kevésbbé. Nálam sokat számít, hogy aludtam-e rendesen, mikor ébredtem, tudtam-e rendesen enni stb. (a hétfő ilyen szempontból nálam nem a legjobb). Ha volt egy nap amikor nagyon megterhelő edzéem volt, akkor a másnapi általában gyenge lesz.. De nem tudom te mit sportolsz, kérj segítséget az edződtől vagy sportorvostól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!