Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit csináljak ahhoz, hogy...

Mit csináljak ahhoz, hogy izmos legyek és ne fogyjak?

Figyelt kérdés

Minden nap edzem, de semmi tervszerűség nincs benne, eddig csak azt csináltam ami jólesik. Egy órát szoktam intenzíven cardiózni. Bírnék többet is de nem merek, fogyni nem akarok. Ezután súlyzós gyakorlatok, ezt időben nem tudom, hogy mennyi de nagyjából egy-másfél óra alatt letudom. Utána úszás, vagyis csak inkább bohóckodás a vízben mert azt úszásnak nem lehet nevezni amit csinálok :) Emellett eszek mindent amit megkívánok, de keveset. Nagyjából féladagokat, de nem is vágyom többre. Édességet nem nagyon szoktam mert nem kívánom, tehát az evési szokásaimon nem nagyon változtatnék, legalábbis lefelé semmiképp se mert nagyon nem szeretnék fogyni. A kérdés az lenne, hogy mit kellene ahhoz csinálnom, hogy a fenekem kemény legyen és izmosabb legyek? A lábam már túl izmos, aránytalan a testem mert a karom vékony, hiába edzek rá. 21 éves lány vagyok, 58 kg és 167 cm.

Köszi ha elolvastad!

2012. szept. 2. 02:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy teljesen értem mi a célod. A címben és a 3. mondatban azt írtad, hogy fogyni nem szeretnél (eleve nem tiszta, hogy zsírból vagy izomból nem szeretnél). Tehát izmot szeretnél felszedni? Mert akkor jó hírem van, nem kell kevesebbet enned, inkább többet. Nagyrészt húsokat, rizst, esetleg burgonyát. Ha zsírosodni nagyon nem akarsz, akkor számolj pontos értékeket, de ilyen aktivitás mellett legalább 3000kcal-ra szükséged lesz naponta, ha izmot akarsz felszedni magadra. Egy nagyon lebutított példa, naponta meg kell enned 500g csirkemellet és 500g rizst. De persze nem muszáj ezekből bevinned a szükséges mennyiséget. A lényeg, hogy legalább napi 120g fehérjét és 400-450g szénhidrátot vigyél be, plusz azokra a testrészekre csinálj gyakorlatokat, ahol "vastagodni" akarsz. A fenek feszességére rengeteg gyakorlat van, ezeknek gyorsan utána tudsz nézni, ha beütöd google-ba.
2012. szept. 2. 03:00
 2/8 anonim ***** válasza:

4-450g szénhidrát egy 58 kilós leányzónak rengeteg!! Kezdje 300g-mal, aztán meglátja, hogy zsírosodik-e.

Amúgy így van, nem hogy kevesebbet kéne enned, hanem többet, jóval többet. Emellett nem ajánlatos minden nap edzeni, hagyni kell időt a regenerálódásra is, akkor fejlődnek az izmok. Minden nap 1 órákat kardiózni szintén butaság, heti 3x30 perc bőven megteszi, de edzés UTÁN, elvégre nem fogyózol!!

2012. szept. 2. 03:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha ennyit mozog, akkor kell ennyi szénhidrát, ha izmosodni szeretne.
2012. szept. 2. 04:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Írhatnék tanácsokat, de ezt már valaki leírta egy könyvbe, ami kb alapmű lett én szerintem:)

A dolgod:

1. [link] - ide beregisztrálsz.

2. Megkeresed az edző válaszol rovatot

( [link] drugs-bunny-edzo-valaszol.htm4)

3.Itt látsz egy olyat hogy "A saját sárga kapszulám letöltése "

4.Rákattintasz, követed a lépéseket.(itt majd kér személyes adatokat elvileg, de nem fogja kivinni neked a postás, teljesen ingyenes, letölthető anyag)

5.Elolvasod az elejétől a végéig:)

Annyira nem rövid, viszont mint említettem iszonyat hasznos, nem csak testépítőknek.

2012. szept. 2. 05:28
 5/8 anonim ***** válasza:
A második link végéről töröld majd a zárójelet és müködik majd.
2012. szept. 2. 05:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha izmosodni szeretnél, akkor tömegnövelő étrend kell és nem kellene heti 3-nál töb aerob edzést végezned.

Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).  Lányoknak 3-4g*ttkg ch!

Ezekből kellene leginkább összerakni: 

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg. 

ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség. 

zsír: omega3, lenmagolaj. 

Itt találsz tömegnövelő étrendeket is:  [link]

Edzéstervek: [link]

2012. szept. 2. 07:14
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2012. szept. 3. 09:26
 8/8 anonim válasza:

body.builder.hu - én innen tanultam meg mindent! de ha gondolod, akkor írj priviben.

21/L

2012. szept. 12. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!