Hány óra séta elég ahhoz, hogy ne kelljen koplalnom? Eleget diétáztam már, és mindig visszajön. Inkább mozognék.
Ha akarsz is kinézni valahogy akkor diéta ÉS mozgás.
12 hét alatt nagyon szépen le lehet szálkásítani.
a sétától átalakul izommá a zsír?
bakker...
Szia! Ezen a mondaton kicsit kiborultam:
"A diétázók 98%-a visszahízza a leadott kilókat. Ezért teljesen felesleges." - Nem bántani akarlak, de ezzel próbálod magad vigasztalni? Egyrészt, nem ilyen durva az arány, másrészt megmondom Neked az okát ennek. Sokan csinálnak végig egy diétát, - ami inkább éhezésre hasonlít - kettő vagy három héten át, kínkeservesen, éhezve. Majd ez megvolt, megszabadultak némi súlytól és mivel a diétának vége, visszatérnek a korábbi étkezési szokásaikhoz, hiszen annyi szenvedés volt, egy kis jutalom jár...
A megoldás - ami nekem is bevált -, hogy hosszútávú megoldást kell keresni. Nem kell egy életen át megvonni a finom dolgokat, mert annak sincs értelme, úgy nem lehet élni. Ellenben hosszútávon módosítani kell sok mindent, például száműzni az egyszerű szénhidrátokat az étrendből. A fehér rizst barnára cserélni, a hagyományos tésztát durum tésztára, a fehér kenyeret teljes kiőrlésűre. Például én meglepve tapasztaltam, hogy a durum tészta mennyivel laktatóbb, mint a hagyományos. Ennek az az oka, hogy a benne lévő szénhidrát lassabban szívódik fel, így nem okoz inzulincsúcsot, ami gyorsan le is esik s ezáltal gyorsan éhes is leszel. Persze az első időkben amikor a célt el kell érni, nem laktam én sem mindig jól. Egy hónap alatt ledobtam magamról 5 kilót, majd visszatértek a szénhidrátok az étrendembe, de persze nem ugyan olyan mértékben mint előtte és lecseréltem mindent az előbb említett módon. A megoldás tehát nem élethosszig tartó koplalás, hanem egy hosszú távú megoldás. Ráadásul ha már a súly nagyjából ideális, akkor havi 3-4 "csalós" nap belefér. De hangsúlyozom, az elején ki kell iktatni a krumplit, rizst, abonettet, tésztákat és minden cukros üdítőt, édességet, rágcsálni valót. Ellenben sovány húsokat, halakat sokat kell enni, mert ha nem viszel be elég fehérjét a szervezetedbe, akkor nem csak zsírból, izomból is fogysz, így az arányaid megmaradnak és nem leszel formás. A gyümölcsökkel szintén vigyázni kell, zöldséget viszont 1-2 kivétellel akár orrvérzésig is lehet enni, sovány húsokkal, tehát NEM KELL KOPLALNI.
Az előző válaszadóval teljesen egyetértek!
A lényeg tehát nem az, hogy hirtelen kezdd el megvonni magadtól a szénhidráttartalmú dolgokat. Én pl. nagyon ritkán eszek fehérkenyeret, helyettesítettem barnakenyérrel. Mindenből lehet enni, csak mértékkel!
Viszont csokoládéból csak nagyon keveset!
Én pl. hetente 4-5 alkalommal járok le futni, ezen kívül végzek hasizomgyakorlatokat is, és azt kell, hogy mondjam, még mindig fogyásban vagyok annak ellenére, hogy eléggé lefogytam, már a 2 medencecsontom is kilátszik, plusz sokat izmosodtam annak köszönhetően, hogy minden nap megcsinálok még 3*40 fekvőtámaszt naponta.
Szóval teljesen fittnek érzem magam, és még radikálisan nagy kajamegvonás sem kellett hozzá. Okosan kell csinálni, és fő a mértékletesség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!