Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Átmeneti, lábazás nélküli...

Átmeneti, lábazás nélküli edzésterv?

Figyelt kérdés
Sajnos egy műtét miatt varratszedésig lábra nem tudok edzeni, ezért szeretnék egy ideiglenes edzéstervet készíteni lábazás nélkül, de nem igazán tudom, hogy mit mivel szabad összerakni. Váll és mell egy napra nem jó, mert a vállnak ez túl sok, sajnos ennyi a tudományom az izomcsoportok beosztását illetően. 3 napra szeretném beosztani, hogyan lenne érdemes? Köszönöm előre is!
2012. aug. 26. 18:23
1 2
 1/13 *Glissade* ***** válasza:
0%
Szerintem a varratszedésig tanulmányozd az elméletet, mondjuk a bodybuilder.hu-n.
2012. aug. 26. 18:31
 2/13 anonim ***** válasza:
Például: Mell-bicepsz Hát-has Váll-tricepsz-csuklya
2012. aug. 26. 18:40
 3/13 A kérdező kommentje:

Glissade: Köszönöm a kioktatást, de nem ez volt a kérdés. Étrendem, edzéstervem rendben van, úgy érzem tudok mindent amire szükségem van JELENLEG (ami nem azt jelenti, hogy tudok MINDENT, sőőőőőt!), de ha nem így lenne, akkor KÉRDEZEK. Ez ügyben bizonytalanságot éreztem, hogy melyik izomcsoportot mivel nem szabad (mint írtam, a váll-mell szétválasztására rájöttem már) mert csak komplett edzésterveket láttam és azokból próbáltam leszűrni a konzekvenciát. De mivel nem voltam magamban biztos, ezért inkább kérdezek. Nyugodtan pontozz le, de elegem van az ilyen troll emberekből, akik okoskodnak tök feleslegesen. Ha képtelen vagy a kérdésre válaszolni, akkor inkább ne is írj. Légyszíves. Köszönöm.

Az utolsó válaszolónak viszont köszönöm az információt.

2012. aug. 26. 19:17
 4/13 poiu ***** válasza:
Bicepsz - hát, tricepsz - váll - mell, has többször. Nekem ez logikus. A lábadnak nem tudom, mi baja, de ha valami izometrikus gyakorlat belefér, akkor nem árt, hogy ne sorvadjon addig sem (de előtte beszéljen gyógyszerészével :-).
2012. aug. 26. 19:39
 5/13 anonim ***** válasza:

Mell és váll is mehet együtt.

Én felosztásom:

1 nap: mell, váll

2 nap: hát

3 nap: kar

(4 nap: láb, ez ugye neked nem kell)

2012. aug. 26. 19:45
 6/13 *Glissade* ***** válasza:
Hát oké... akkor eredményes edzést kívánok:)
2012. aug. 26. 19:49
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket! Egyébként zsírcsomót szedtek ki a lábamból, semmi komoly. De a varratra sajnos vigyáznom kell, hogy ne feszüljön, hálistennek' pénteken már kiveszik. :-)
2012. aug. 26. 19:59
 8/13 anonim ***** válasza:

A kérdésedből azt szűröm le, hogy csak most fogod elkezdeni az edzést (mivel nem tudsz túl sok mindent még az edzésterv kialakításáról, és ez nem sértés!), így szerintem 1-2 hónapig még csak átmozgató, teljes testes edzést csinálj. Persze amint terhelheted a lábad, vond be azt is.

Légysz írd le az étrendedet is, hátha azon is lehet finomítani kicsit.

Ja és természetesen jobbulást a lábadnak! :-)

2012. aug. 26. 21:12
 9/13 A kérdező kommentje:

Így van, most fogom kezdeni az edzést, nem vettem sértésnek, ne viccelj, ez tény. Viszont a kezdőknek való edzéstervről sok véleményt hallottam már, és nagyon kétfelé húz a két tábor. Igazából amennyire én kaptam az infókat, nem sokat ér a dolog, de alapozásnak persze tökéletes. Én úgy érzem rendelkezem annyi fizikummal, hogy ne legyen fontos az átmozgató teljes testes edzés, 10 éven keresztül fociztam, plusz alkalmanként itthon kézi súlyzókkal "edzegettem". De természetesen nem esem neki a legdurvább súlyoknak egyből. :)

Az étrendem pedig szívesen megosztom, tudom, hogy sokan vannak itt így, hogy állítják, hogy jó tömegnövelő étrendjük van, aztán kiderül, hogy 2 szendvics reggelire, ebédre pörkölt nokedli, vacsira meg sajtos tészta. :D

Az én étrendem edzésnapon:

1. 100g zabpehely, leöntve 30g Whey complexxel

2. 150g csirkemell + 125g barnarizs + brokkoli

3. 150g csirkemell + 125g barnarizs + kelbimbó

EDZÉS

4. 60g Whey complex + 45g glükóz

5. (egy órával edzés után)

200g csirkemell + 125g barnarizs

6. 100g sovány túró, ízesítve egy kicsi Whey complexxel

Pihenőnapon:

1. 100g zabpehely, leöntve 30g Whey complexxel

2. 150g csirkemell + 125g barnarizs + brokkoli

3. 150g csirkemell + 125g barnarizs + kelbimbó

4. 30g Whey complex

5. 200g csirkemell + zöldség

6. 100g sovány túró, ízesítve egy kicsi Whey complexxel

Plusz 1-1 Scitec Mega Daily One és Omega 3 kapszula és 1-1 teáskanál lenmagolaj reggel/este.

73kg vagyok, minimális fizikai aktivitással (ülőmunka) úgyhogy ha nem tévedek ez ideális nekem, de javíts ki, ha tévedek. :)

2012. aug. 26. 22:39
 10/13 anonim ***** válasza:

Teljesen jó, én nem látok benne hibát.

Amúgy átmozgató edzést nem csak azért ajánlott kezdéskor, mert nem volt megterhelve odáig a tested, hanem hogy elsajátítsd a gyakorlatok helyes elvégzését(hangsúly a helyes szón van). Oké, hogy fociztál, így az állóképességed valószínűleg az átlag felett van, de csapj oda az izmoknak maximum gőzzel eleinte.

Sikeres fejlődést! :-)

2012. aug. 27. 01:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!